Новият изпълнителен директор на БФБаскетбол Филип Виденов застана пред камерата

...
Новият изпълнителен директор на БФБаскетбол Филип Виденов застана пред камерата
Коментари Харесай

Филип Виденов пред Sportal.bg: ЦСКА и Левски трябва да присъстват във всеки спорт

Новият изпълнителен шеф на БФБаскетбол Филип Виденов застана пред камерата на Sportal.bg и Sportal TV, с цел да разкрие какво желае да бъде променено в българския баскетбол, по какъв начин прави оценка завръщането на ЦСКА в НБЛ и упованията за Европейското състезание. 

- Какво искаш да промениш в българския баскетбол, какво не ти харесва? 
- Те са доста неща. За мен е значимо да се доближи капацитетът, който може да се реализира. Мога да кажа имаме надарени деца. Изненада ме малко тази покана, доста съм поласкан и благодаря за този нов пост. Имам, съгласно мен какво да дам, желая за работа. Надявам се всичко да го нагодим по този начин, че пасне хем на България, хем с нови способи на тренировки, на организации просто да се разпространява нашата игра. 

- Колко време ти трябваше, с цел да приемеш тази сподели от президента на федерацията Георги Глушков? 
- Една-две седмици си помислих. 

- Какво те кара в последно време да се усмихваш, гледайки български баскетбол?
- Синът ми играе, най-вече той ме кара да се усмихвам. На мен ми е малко изкривена визията. Цял живот съм експерт и виждам елементи, които би трябвало да се подобрят. Хубавите неща, несъмнено ги виждам. Има доста надарени деца, те ме карат да се усмихвам най-вече, само че обръщам внимание на какво може да се усъвършенства постоянно. Това малко изкривява визията дали има потребност да се усмихва човек или не. 

- А какво те натъжава? 
- Фактът, че може да е доста по-добре. Гледам по какъв начин се развиват нещата в прилежащи страни. Мисля, че можем да се развием доста повече от това, което сме сега. 

- Какво не ни се получава? 
- Може би обединеност към веднъж, по който би трябвало да се вземе. Всеки има какво да даде, всеки има с какво да помогне. И в случай че се тръгне по веднъж, с който всички са ок, уповавам се верен доста бързо ще станат нещата. 
7  ПКФ на Филип Виденов
- Имаме ли доста гении? 
- Разбира се, че има. Има кой да носи баскетбола на плещите си, както се споделя, просто въпрос на работа. 

- Не можем да подминем и тематиката за завръщането на ЦСКА в елита на българския баскетбол. Колко липсваше Вечното дерби? 
- Липсваше, тъй като във футбола, а и освен във футбола постоянно го е имало това дерби. Съвсем друга сила е към него. Разбира се, получиха се в българския баскетбол други дербита, само че не са със същия заряд. ЦСКА постоянно би трябвало да участва във всеки един спорт. ЦСКА, Левски… Много съм щастлив, че ще има още едно място, където ще можеш да отидеш и да гледаш. 
 

- А смяташ ли, че залата ще се цялостни на тези дербита? 
- Със сигурност. Надявам се да се пълнят залите и при подрастващите. Определено ще бъде доста по-интересно с ЦСКА, още повече, че на София й липсват тимове. Единственият представител беше Левски, като даже нямаше да го има, в случай че бях останали както преди с Лукойл нещата. Колкото повече тимове има в София, толкоз повече ще улесни маркетинга по отношение на баскетбола. 
 

- Гледаш ли футбол? 
- По едно време гледах, в последно време - не толкоз. 

- С оглед разделянето на почитателите на ЦСКА - на ЦСКА - София и ЦСКА 1948, по какъв начин смяташ, че това ще се отрази на баскетбола? 
- Нямам визия. Сега ще забележим кои почитатели ще отидат при ЦСКА. Дали всички, ясно че всички няма да са. По верния метод ЦСКА може да притегли почитатели отвред. Може пък да стане обединител ЦСКА на двата тима. 
 

- Смяташ ли? 
- Не съм сигурен. Феновете са характерни. 
 

- Да не пропущаме и тематиката за Европейското състезание. България е в една нелека група. Кой е най-тежкият ни противник? 
- Най-вероятно Испания. 

- А дали не е някой от тези, които подценяваме и оставме обратно? 
- Говорим за най-гръмко име. За мен най-важното е без значение кой е съперникът, ние да играем на оптималното равнище, което можем. Да се хвърлим, пък в никакъв случай не се знае. Винаги може да се вземе победа, постоянно може да оставиш хубаво усещане и да ги е боязън другите тимове. Всичко се случва на Европейско състезание. 

- А Грузия като хазаин не е ли много рисков тим? 
- Опасен тим е, да. Те постоянно са били рисков тим. Имат доста надарени играчи. Почти всички играчи играят или в Евролигата, или в Шампионска лига, в Евро Къп, дори имаха в НБА играчи. Опасни са, само че пък са безредни съгласно мен. 
 Везенков: Трябва да покажем на какво сме способни на Европейското Везенков: Трябва да покажем на какво сме способни на Европейското
- Ние пък си имаме Алксандър Везенков. Колко значим е той за нашия народен тим? 
- Както се видя в последните мачове, когато игра - много значим. Разбира се, имаме и други игрази, които би трябвало да оказват помощ на Везенков, само че значим е. Може би другите тимове ще се замислят малко повече, кгоато играят против нас. Ако му извърнат повече внимание, ще отвори опция на другите играчи, тъй че отваря играта ужасно доста. И е победител, а това несъмнено ще помогне. 

- Излизане от групата действителна цел ли е? 
- Не знам дали е действителна или не е действителна, само че е основна цел. Надявам се да излезем. Ако не излезем се надявам да играем по най-хубавия метод, по който можем. 

- Кой смяташ, че ще завоюва това Европейско? 
- Нямам визия. 

- Кои са главните любимци? 
- Европейските първенци не са неприятни - Словения, испанците, Сърбия може да направи нещо, ще забележим. 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР