Новият испански премиер Педро Санчес обсъдил с френския президент Еманюел

...
Новият испански премиер Педро Санчес обсъдил с френския президент Еманюел
Коментари Харесай

Le Parisien: Макрон заплашва със санкции страните от ЕС, не желаещи да приемат мигранти

Новият испански министър председател Педро Санчес разискал с френския президент Еманюел Макрон казуса с бежанците, оповестява Le Parisien в обявата си „ Sanctionner les pays anti-migrants: la proposition de Macron”.

Разговорът се състоял в навечерието на срещата в Брюксел, отдадена на миграционния проблем в Европа, който ще бъде изключително под напрежение поради значителните различия сред огромните европейски страни по този въпрос.

Според изданието, европейският лагер желал да контракти обща позиция за да не отстъпи на натиска на националистите. Испания и Франция имат намерение да бъдат в общ фронт.

Двамата водачи се договорили за основаване на „ закрити центрове” за мигрантите, слизащи на средиземноморското крайбрежие на Европа, каквото предложение поддържа и Берлин. Тези центрове щели да бъдат ситуирани най-вече в Италия, където има най-вече мигранти, а също и в Испания. За да бъде изпълнена тази самодейност, трябвало всички страни от Европейски Съюз да се съгласят да одобряват пристигналите с право на леговище, даже и наложително.

Макрон заплашил с финансови или организационни наказания страните, отказващи да одобряват мигранти, като преди всичко се визират страните от Вишеградската група (Унгария, Полша, Чехия и Словакия).

„ Ние не можем да имаме в състава си страни, които необятно употребяват европейската взаимност и в това време демонстрират народен нарцисизъм, когато става дума за миграционния въпрос” – декларирал Макрон.

Според вестника, на този стадий Италия мъчно би смекчила своята позиция по отношение на мигрантите. Съвсем скоро Рим отказал да одобри на собствен бряг следващия филантропичен транспортен съд LifeLine, на чийто ръб се намирали 230 души, избавени след корабокрушение край Либия.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР