Новият iPhone X несъмнено е най-добрият смартфон на Apple досега.

...
Новият iPhone X несъмнено е най-добрият смартфон на Apple досега.
Коментари Харесай

Защо iPhone X все още изостава от конкуренцията

Новият iPhone X безспорно е най-хубавият смарт телефон на Apple до момента. Дори това обаче като че ли не е задоволително за устройството да се отличи по отношение на съперниците.

Apple отбелязва юбилея на iPhone с три нови модела

iPhone X (Apple го чете като "10 ") има някои безспорни качества. Едно от тях е качеството на направата. Облицованият в стъкло железен корпус е грациозен и наподобява добре.

Най-откачените клюки за новия iPhone X

Apple ще показа три iPhone-а на 12-ти септември

Но в огромна степен е успех на дизайна над функционалността . Дисплеят покрива съвсем цялото лице на телефона, като оставя място само за дребна черна линия със слушалката, предната камера и няколко датчика. Дисплеят заобикаля черната линия от двете страни, като това пространство се употребява за систематичната информация като обсег, батерия и други Проблемът е, че най-малко по време на формалната презентация, видеото се гледа на целия екран. Това значи, че част от него остава "отрязана " и скрита под линията.

Note 8 стана най-скъпият смарт телефон на Samsung до момента

Nokia се завръща със смарт телефон от висок клас

Самият екран е 5.8-инчов OLED, като тази технология се употребява за пръв път в iPhone. При съперниците OLED панелите във всевъзможни вариации се употребяват от години. Apple се аргументира, че това е първият OLED панел, който е задоволително добър да бъде в iPhone. Дали това фактически е по този начин ще стане ясно след първите проби, когато устройството излезе на пазара през ноември.

Преди години iPhone беше лидер в промишлеността и всички останали го следваха. Сега обаче това не е по този начин даже наподобява противоположното - iPhone се пробва да догонва останалите. Дори въпросният OLED екран в действителност е с по-малка резолюция по отношение на Galaxy S8, който е със същия диагонал. По-малка е и гъстотата на пикселите - 571 ppi за Galaxy S8 по отношение на 458 ppi при iPhone X.

Новостите в iPhone 8 от години са налични при съперниците

Технологията Face ID може би е единствената действителна оригиналност, която фактически отличава iPhone X. Samsung има сходна разработка посредством скенера за ириси, само че Face ID е много по-сложна, като разпознава цялото лице на потребителя даже той да носи очила, да е сменил прическата и други

Силната страна на iPhone X ще е в продуктивността . Apple постоянно усъвършенства хардуера и софтуера си доста добре и въпреки хардуерните спецификации да отстъпват по отношение на тези на съперниците, нормално резултатите в тестванията са доста положителни и даже по-добри по отношение на някои по-мощни противници. Очаква се и с iPhone X да се случи същото.

Голямата смяна в iPhone, която никой не видя

Двойната камера на iPhone X също на хартия не е нещо ново и много други смарт телефони към този момент оферират такава. Същото важи и за безжичното зареждане на батерията, водоустойчивия корпус и бързо презареждане с кабел (но не и безжично).

Накрая остава въпросът и за цената . Най-евтиният iPhone X ще коства 999 $ преди налози и такси. Това го слага даже над Galaxy Note 8, който обаче е с по-голям екран, стилус и повече благоприятни условия. По-директният му съперник е Galaxy S8, който също е по-евтин.

Разбира се, всичко това няма да се отрази на почитателите на iPhone. Най-запалените от тях и сега към този момент чакат пред главните магазини на Apple за iPhone 8, а през ноември ще създадат същото и за iPhone X. По-голямата част от тях сигурно ще останат удовлетворени от най-хубавия iPhone до момента без значение дали той изостава от конкуренцията.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР