Новият инструмент създава връзката между дизайнери и разработчициС Unite UX

...
Новият инструмент създава връзката между дизайнери и разработчициС Unite UX
Коментари Харесай

Unite UX на Progress съкращава времето за писане на код

Новият инструмент основава връзката сред дизайнери и разработчици

С Unite UX дизайнерите и разработчиците се свързват по метод, който прави връзката им лесна и гладка, а оттова и създаването – по-бързо, разясни Антония Бойновска, продуктов управител UX в Progress (снимка: Мария Малцева / TechNews.bg)

Unite UX е нов програмен инструмент, който се обрисува като пър вото по рода си решение за постоянно изчезналата връзка сред дизайнерите и разработчиците в софтуерните екипи. Системата е лична разработка на софтуерната компания Progress. В момента Unite UX е в своята обществена бета версия, което значи, че е в интервал на изпитване от евентуалните консуматори.

„ В софтуерните екипи има един обичаен проблем с връзката сред дизайнери и разработчици: постоянно се оказва, че това, което дизайнерите си показват и възнамеряват по отношение на изгледа на крайния артикул, няма доста общо с това, което разработчиците в последна сметка основават ”, изясни Антония Бойновска, продуктов управител UX в Progress, през днешния ден по време на първото, „ предпремиерно ” показване на новата разработка пред гостите на конференцията DevReach 2019.

Причините за „ мискомуникацията ” са разнородни, само че най-често се свеждат до кардиналните разлики сред двата типа експерти. Те боравят с разнообразни термини, с разнообразни принадлежности, имат разнообразни настройки, постоянно имат и друго равнище на експертност в личната си сфера, което в допълнение подклажда разминаванията в общуването. „ Получава се разминаване сред визията за продукта и действителния краен артикул – софтуера ”, споделя Бойновска.

С Unite UX дизайнерите и разработчиците се свързват по метод, който прави връзката им лесна и гладка, а оттова и създаването – по-бързо. „ Много по-бързо се случват итерациите от първичната концепция до крайния артикул – циклите на преправка на дизайна се редуцират, с помощта на което доста бързо се стига до последна версия ”, изясни специалистката от Progress.

За да се случи това, Unite UX се свързва към инструментите за дизайн, като „ взема ” от тях данните и генерира метаданни за крайния дизайн. Те от своя страна се „ вливат ” непосредствено в платформите за основаване на код, които разработчиците употребяват, тъй че се преобразуват в кода на самите приложения. „ Когато дизайнът бива въведен по сходен метод, за разработчиците остава единствено да вградят бизнес-логиката и да завършат продукта ”, описа Бойновска.
още по тематиката
Резултатът е, че се редуцира времето за писане на код от разработчиците и по едно и също време с това се понижават разминаванията.

Unite UX е създаден по този начин, че да борави с другите принадлежности за дизайн и поддържа другите развойни рамки, познати в света на софтуерното създаване.

„ За развойните екипи това значи бързо валидиране на концепциите – не се губи време във внедряване, респективно има повече запас за действителна работа и основаване на нови функционалности ”, добави Бойновска.

За бизнес-организациите, които са консуматори на крайния артикул – софтуера, това значи консистентно потребителско прекарване: мечтаният дизайн се внедрява с съвършенност „ до последния пиксел ” в крайния артикул. Освен това доста по-ефективно се извежда подготвен, краен артикул на пазара.

Навръх тези изгоди стои и фактът, че се понижава цената на създаването. По този метод потребителските организации получават преднина пред своите кокуренти, която може да ги изведе даже до водачество на пазара.

Първата публична версия на Unite UX се чака да се появи през първото тримесечие на 2020 година.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР