Новият iMac, базиран на SoC M3, все още е съпроводен

...
Новият iMac, базиран на SoC M3, все още е съпроводен
Коментари Харесай

Apple държи на Lightning: Magic Keyboard, Magic Trackpad и Magic Mouse така и не получиха USB-C порт

Новият iMac, основан на SoC M3, към момента е съпроводен от редица периферни устройства с Lightning порт за свързване и зареждане, а не с USB-C, както гласяха слуховете.

През миналите месеци мнозина чакаха Apple да трансферира Magic Keyboard, Magic Trackpad и Magic Mouse към USB-C с излизането на новия iMac, само че това не се случи. Тези периферни устройства към момента са оборудвани с Lightning порт и след оповестяването им нощес стана ясно, че те въобще не са се трансформирали.

Да напомним, че компанията последователно минава към USB-C. Цялата гама iPhone 15, всички модели iPad от последно потомство, отдалеченото Siri за Apple TV, второто потомство AirPods Pro и новият Apple Pencil към този момент са оборудвани с USB-C порт.

Освен трите периферни устройства, които се доставят с iMac, единствените устройства на Apple от последно потомство, които към момента резервират Lightning врата, са AirPods, AirPods Max и iPhone SE.

Но в случай че Apple желае да продава тези устройства в Европа, те наложително би трябвало да имат USB Type-C порт. Да напомним, че предходната година Европейската комисия одобри закон, с който задължава Apple да поставя USB Type-C във всичките свои бъдещи iPhone-и и AirPod-и, което би трябвало да стане най-късно до 28 декември 2024 г.  Все още има време и Apple сигурно ще се съобрази с европейските разпореждания.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР