Новият хотел (вляво) ще бъде в непосредствена близост до RIU

...
Новият хотел (вляво) ще бъде в непосредствена близост до RIU
Коментари Харесай

Валентин Златев инвестира 45-50 млн. лв. в нов хотел в Свети Влас

Новият хотел (вляво) ще бъде в непосредствена непосредственост до RIU Helios Paradise (вдясно), работещ от 2015 година

© PDS Още по тематиката
Столични хотели допълнително

Икономиката раздвижи и бизнеса на обектите с 4 и 5 звезди. Но новите планове могат още веднъж да смъкват приходите на притежателите
4 сеп 2016
Кои са огромните хотелиери в София

Пазарът е мощно доминиран от локални играчи
2 сеп 2016
От съветската " Лукойл " към американската Hyatt

Компания от групата на Валентин Златев ще влага 30 млн. евро в петзвездния хотел до Паметника Левски
12 юни 2016
Кои са най-големите морски хотелиери

Ново потомство измества старите играчи в туристическия бизнес
5 май 2016 Валентин Златев ще строи нов хотел в Свети Влас. Петзвездният хотел още веднъж ще бъде под марката RIU.

Новият обект ще разполага с 350 стаи, като най-високата част от обекта ще е с 13 надземни етажа. Инвестицията ще е в размер на 45-50 млн. лева - лични средства и заемен капитал, сподели пред " Капитал " Лъчезар Тодоров, изпълнителен шеф на дружеството-инвеститор " Тера тур сервиз ".

Хотелът, който ще носи името RUI Palace Sunny Beach, ще се намира директно до другия обект на Валентин Златев в Свети Влас - четиризвездният RIU Helios Paradise, ситуиран на мястото на остарелия санаториум сред Свети Влас и Слънчев бряг. Той стартира работа през 2015 година, като в него инвестицията беше 100 млн. лева Плановете са новият хотел да бъде приключен през май 2019 година преди започването на летния сезон. С петия си хотел на морето Валентин Златев към този момент ще има над 2000 кревати на Черноморието, като резервира четвъртата си позиция измежду хотелирите след " Албена ", Ветко Арабаджиев и " Сигма ".

По-малък, само че 5 звезди

Инвеститор е " Тера тур сервиз ". Това е и компанията, в която е съсредоточен хотелиерският бизнес на генералния шеф на " Лукойл България ". Управител на сдружението е бащата на Златев – Васил, а едноличен притежател на компанията е " Агрохолд ". Изпълнител на плана е " Джи Пи груп ", която ще извърши грубия градеж. Архитект е " Вамос ", като идейният план е на архитектурното бюро на RIU и по-специално на проектант Франциско Хернанз.

Проектът е в местността Скеля. Разгънатата повърхност на хотела е 40 565 кв.м, а застроената повърхност – 30 000 кв.м. Сградата ще е с няколко корпуса с друга височина. Проектът включва три външни басейна. Общата водна повърхност на басейните ще бъде 1722 кв.м, а потенциалът на зоните за шезлонги – 580 броя.

Сега по морето

Голямата испанска верига RIU е част от европейския туроператор TUI. Освен Валентин Златев никой в страната към този момент не разполага с хотели под този бранд (но има проект за обект в Златни пясъци на различен вложител на мястото на " Астория " ). Освен хотелите му по морето с тази марка е и комплексът му в Правец.

Към момента Златев разполага с 1700 стаи по Черноморието. Той навлиза в морския хотелски бизнес преди повече от 15 години. През 2002 година на мястото на остарялата почивна база на Строителни войски и сержантските стаи в Обзор се появява Helios Beach, като през 2003 година е брандиран с марката RIU. Пак в Обзор Златев има и още един нов и по-голям хотел - RIU Helios Bay. Третият от групата - RIU Helios, се намира в Слънчев бряг. През 2015 година работа стартира и RIU Helios Paradise, ситуиран на мястото на остарелия санаториум сред Свети Влас и Слънчев бряг, след инвестиция за 100 млн. лева
В четиризвездния RIU Helios Paradise бяха вложени 100 млн. лева

Фотограф: Надежда Чипева
Новият хотел в зоната е вторият стадий от плана на Валентин Златев в Свети Влас, като би трябвало да има и трети, само че към момента не е ясно по кое време ще се случи той във времето, като всичко зависи от търсенето.

И Hyatt в София

Това не е единственият план в ход на генералния шеф на " Лукойл България ". Той към този момент строи и хотел Hyatt, намиращ се до паметника на Васил Левски в София.

Инвеститор в него още веднъж е " Тера тур сервиз ", а архитект е отново " Вамос ". Инвестицията в петзвездния хотел ще е 30 млн. евро.

Хотелът ще бъде с марката Hyatt Regency, която е една от трите високи марки на веригата. Той ще е на седем етажа. В него ще има 190 стаи и жилища, два ресторанта, SPA център с басейн, огромен конферентен център с 600 квадрата бална зала, още 5 по-малки зали, два бара, един от които на покрива с панорама към планината и центъра.

Първоначално хотелът трябваше да бъде подготвен в края на 2017 година или началото на 2018 година През пролетта на 2017 година археологическите изследвания след събарянето на остарялата постройка обаче демонстрираха, че земята под бившето кино е част от Източния некропол на Сердика. Една от откритите там гробници е с ескпозиционна стойност и следваше да бъде непокътната, като ескпонирането й трябваше да се обезпечи от вложителя. Разрешението за градеж на хотела най-сетне е получено на 4 октомври 2017 година, а срокът за довеждане докрай е средата на 2019 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР