Новият градоначалник, встъпил в длъжност само преди ден, няма да

...
Новият градоначалник, встъпил в длъжност само преди ден, няма да
Коментари Харесай

За пример! Кметът на Видин отиде на работа с велосипед /снимки/

Новият градоначалник, встъпил в служба единствено преди ден, няма да употребява длъжностен автомобил, с цел да го вози до работното място и назад към у дома. Д-р Цветан Ценков ще разчита на своя велосипед, с който се придвижва в града от доста години. Тази заран кметът паркира обичаното си транспортно средство до постройката на Общината. Независимо от ранния час, там го чакаха жители, с които новият градоначалник беседва. Той бе прелестно сюрпризиран и от свои другари от чужбина, пристигнали да го поздравят особено за новия пост.
И като кмет на Община Видин, доктор Ценков остава последовател на здравословния метод на живот, като дава персонален образец за това. Той има вяра, че видинчани са напредничави хора и всеки може да направи своите дребни стъпки към видоизменение на средата, в която живее. Също по този начин, всеки може да способства за развиването на родния си град, с цел да бъде по-чист и гостолюбив.
Според създателите на огромен разбор, оповестен в авторитетното британско издание "Бритиш медикъл джърнъл " карането на велосипед, като се изключи че е на ниска цена и екологично, има непрекъснат благоприятен резултат върху здравето. То е даже по-полезно от ходенето пешком, по тази причина би трябвало да се насърчава от страната и общините по всевъзможни способи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР