Новият главен секретар на МВР трябва да е горе долу

...
Новият главен секретар на МВР трябва да е горе долу
Коментари Харесай

Валентин Радев лансира Спиридов и Терзийски за нов главен секретар на МВР

Новият основен секретар на Министерство на вътрешните работи би трябвало да е горе долу с профила на Младен Маринов, сподели пред публицисти в Народното събрание към този момент някогашният вътрешен министър Валентин Радев. От през днешния ден той се върна като народен представител в Народното събрание и евентуално ще се включи в активността на две парламентарни комисии - по защитата и по вътрешна сигурност и публичен ред.

Попитан за идващия основен секретар на Министерство на вътрешните работи, който да наследи Маринов на поста, Радев съобщи, че има най-малко три кандидатури, които са подобаващи за поста. Двама от тях съгласно Радев са шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов, шеф на ГДБОП и шефът на Главна дирекция " Национална полиция " Христо Терзийски.

" Те са от кариерата и години наред са работили в Министерство на вътрешните работи ", посочи Радев, представен от Българска телеграфна агенция.

Самият Маринов тази заран сподели, че към момента не е избрал кой да бъде основен секретар, към този момент единствено сондирал, само че не отхвърли, че избраникът му може да е или Спиридонов, или Терзийски.

Името на шефа на ГДБОП беше забъркано в скандал в последните дни - след няколкочасовото задържане на български и румънски публицист. Антимафиот №1 беше мощно подложен на критика, изключително откакто съобщи, че няма защо да се извинява, тъй като чиновниците на Министерство на вътрешните работи са си вършели работата - арестували репортерите, тъй като били на място на престъпление.

 Ивайло Спиридонов (вдясно) и журналистът от
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР