Новият главен секретар на МВР трябва да е горе долу

...
Новият главен секретар на МВР трябва да е горе долу
Коментари Харесай

Валентин Радев: Новият главен секретар на МВР трябва да е с профил, сходен с този на Младен Маринов

Новият основен секретар на Министерство на вътрешните работи би трябвало да е горе долу с профила на Младен Маринов, сподели пред публицисти в Народното събрание досегашният министър на вътрешните работи Валентин Радев. От през днешния ден той още веднъж е депутат и евентуално ще се включи в активността на две парламентарни комисии - по защитата и по вътрешна сигурност и публичен ред.

Попитан за идващия основен секретар на Министерство на вътрешните работи Радев съобщи, че има най-малко три кандидатури, които са подобаващи за поста. Двама от тях съгласно Радев са Ивайло Спиридонов, шеф на ГДБОП, и Христо Терзийски, шеф на Групово дело "Национална полиция ". Те са от кариерата и години наред са работили в Министерство на вътрешните работи, уточни Радев.

На въпрос къде се усеща по-добре - в Народното събрание или в Министерство на вътрешните работи, Радев съобщи, че в Народното събрание е по-спокойно. "Зависи от индивида, и там, и тука, като на терена - като играеш сърцато, без значение дали побеждаваш или падаш, това съм се старал да върша и там, и тука ", добави той. Валентин Радев съобщи, че новият вътрешен министър Младен Маринов ще има мощна политическа поддръжка.

Валентин Радев означи, че се работи по измененията в Закона за придвижване по пътищата, който се разделя на три нови закона. Предстои публично разискване. Това е една дребна гражданска война, нещо доста комплицирано, което се прави, има вътрешна опозиция в министерствата, разяснява Радев. Ако това успеем да създадем, тази борба, която доста ми тежеше, за понижаване на жертвите по пътищата, ще бъде доста по-успешна, разяснява той, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР