Новият главен секретар на МВР Петър Тодоров, назначен с президентски

...
Новият главен секретар на МВР Петър Тодоров, назначен с президентски
Коментари Харесай

Рашков представи новия главен секретар на МВР: Петър Тодоров няма да обслужва партии и прокуратура

Новият основен секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, назначен с президентски декрет на 5 август, бе показан пред медиите от служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Рашков изясни, че в министерството са се забавили с избора, защото са държали да излъчат на поста подобен човек, който да бъде заслужен и самостоятелен от партии, както и да не се слага в услуга на прокуратурата.

" Дълго време министерството е без основен секретар. Вярно е, че в Министерство на вътрешните работи има доста огромен брой почтени чиновници, които могат да заемат тази служба. Направихме много деликатен асортимент и ни трябваше време, с цел да можем да вземем това решение. Спряхме се на господин Петър Тодоров, който управлява в регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив, има дълготраен стаж и опит, има нужния учебен ценз и не е от " калинките ", разяснява Рашков. Той изреди премиите на новия основен секретар на Министерство на вътрешните работи и изрази увереност, че ще работи, както и до момента, " прецизно спазвайки закона, без да слугува на политически партии и без да стои до основния прокурор, когато дава конференции ".

" Тази служба ние я оценяваме като такава, която може да бъде заета от заслужен човек с задоволително дълъг професионален опит и на който може да се разчита, че когато български жители в центъра на София упражняват конституционното си право на митинг, няма да стои безучастно и да гледа по какъв начин пребиват младежи ", изясни още причините си вътрешният министър.

Овладяването на горските пожари, пресичането на натиска по границата и оправянето с битовата престъпност пък бяха първите цели, които изведе в работата си самият Петър Тодоров.

Очаквайте детайлности.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР