Новият главен архитект на Пловдив Димитър Ахрянов ще бъде назначен

...
Новият главен архитект на Пловдив Димитър Ахрянов ще бъде назначен
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив ще назначи главен архитект без конкурс

Новият основен проектант на Пловдив Димитър Ахрянов ще бъде назначен на поста от 18 ноември без конкурс. Той ще бъде изместен краткотрайно от община Карлово, където работи сега, в община Пловдив. Срокът за краткотрайното му пренасяне е 4 години, колкото е и един кметски мандат, заяви " Медиапул " като се базира на информация от общината.

За това, че новият кмет Здравко Димитров възнамерява да назначи основен проектант без конкурс заяви преди ден пловдивският уебсайт " Под тепето ". Пред изданието общинският консултант от " Демократична България юрист Веселина Александрова разяснява, че " Законът за устройство на територията постановява, че основният проектант се назначава след извършен конкурс, като в комисията вземат участие представители на Камара на архитектите и на Съюз на архитектите в България. Това условие на специфичния закон в сегашния случай наподобява подценено ".

От отговорите на локалната власт пред " Медипул " се схваща, че в тази ситуация ще се употребява текст от Закона за държавния чиновник, който дава опция служител, работещ в една администрация, да бъде краткотрайно изместен в друга администрация без конкурс. Ахрянов в този момент е основен проектант на Карлово и за преместването кметовете на двата града би трябвало да подпишат съглашение.

Досегашният основен проектант Юлияна Петрова също е назначена без конкурс като " краткотрайно изпълняващ длъжността от началото на 2017 година

" Под тепето " осведоми, че Ахрянов е непосредствен до пловдивския митрополит Николай, член е на епархийския съвет и е архитект в редица планове на Пловдивската митрополия. Според изданието той се е явявал на предходен конкурс за позицията, само че не го е спечелил, тъй като не отговарял на изискванията. С неговия автограф са били съборени и Тютюневите хранилища на ул. " Одрин 8 ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР