Новият главен архитект на Пловдив Димитър Ахрянов ще бъде назначен

...
Новият главен архитект на Пловдив Димитър Ахрянов ще бъде назначен
Коментари Харесай

Пловдив с архитект назаем за 4 години

Новият основен проектант на Пловдив Димитър Ахрянов ще бъде назначен на поста от 18 ноември. Той ще бъде изместен краткотрайно от община Карлово, където работи сега, в община Пловдив. Срокът за краткотрайното му пренасяне е 4 години, колкото е и един кметски мандат.

Това обясниха от община Пловдив на въпроси на Mediapool на какво съображение новият пловдивски кмет Здравко Димитров си назначава основен проектант без конкурс, макар че съгласно Закона за устройство на територията за тази позиция се изисква организирането на подобен.

От отговорите на локалната администрация излиза наяве, че в тази ситуация ще се употребява текст от Закона за държавния чиновник, който дава опция служител, работещ в една администрация, да бъде краткотрайно изместен в друга администрация без осъществяване на конкур. За да се случи това, той би трябвало да дава отговор на изискванията за заемане на длъжността, едногодишният период за изпитване да е изминал и служебното му правно отношение да е безсрочно, разясняват от община Пловдив.

В случая с Ахрянов за прехвърлянето му кметовете на Пловдив и Карлово ще подпишат " съглашение ".

И сега основният проектант на Пловдив е назначен краткотрайно, а не с конкурс. Мястото се заема от арх. Юлияна Петрова, която беше избрана за краткотрайно изпълняващ длъжността от предходния кмет на Пловдив Иван Тотев при започване на 2017 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР