Новият ГКПП Крушари-Добромир ще бъде официално пуснат в експлоатация утре

...
Новият ГКПП Крушари-Добромир ще бъде официално пуснат в експлоатация утре
Коментари Харесай

Нов граничен пункт с Румъния ще улеснява пътуването

Новият Граничен контролно-пропусквателен пункт Крушари-Добромир ще бъде публично пуснат в употреба на следващия ден (понеделник). Граничното оборудване, свързващо добруджанската община Крушари с румънското населено място Добромир, което до 1940 година е било с българско население, само че по силата на Крайовската конвенция е изселено в България.
Проектът за новия контролно-пропускателен пункт е осъществен в осъществяване на подписано през 2012 година междуправителствено съглашение с Румъния междуправителствено съглашение с Румъния за разкриване на два гранични пункта сред Кайнарджа и Липница, както и сред Крушари и Добромир. ГКПП-Кайнарджа беше открит на 29 септември 2017 година Наложено е ограничаване до 3,5 тона на преминаващите коли с хора и артикули.
Граничният преход по шосе и пропускателният пункт са на румънска територия. Изградени са уреди за гранични инспекции както от румънските, по този начин и от българските гранични полицейски органи. Новите гранични пунктове сред двете страни ще улеснят прекосяването на хора и коли, а граничните инспекции ще се правят взаимно на едно прекъсване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР