Новият генерален директор на БНР е Андон Балтаков. Той бе

...
Новият генерален директор на БНР е Андон Балтаков. Той бе
Коментари Харесай

От втория път: Новият генерален директор на БНР е Андон Балтаков

Новият общоприет шеф на БНР е Андон Балтаков. Той бе определен от втория път, като получи поддръжката на четирима от петимата членове на Съвет за електронни медии, само че след прегрупиране и компромис.
Решаващите гласове за избирането му бяха на Ивелина Димитрова и на председателката София Владимирова, които в началото поддържаха други двама претенденти. Първа излъчената от президента в Съвет за електронни медии Димитрова призна, че прави компромис, единствено и единствено да има титуляр на поста и се отхвърля от своя фаворит Митко Димитров, като залага на Балтаков. Така тя постави завършек на тупика с вота за началник на БНР, а след нея позицията си обърна и София Владимирова, която първия път избра Антон Митов.
На журналистически въпрос какво ще стане с избора на нов общоприет шеф, поради че някогашният началник на радиото Светослав Костов води дело и оспорва предварителното му освобождение, от Съвет за електронни медии не желаеха да разясняват, преди да е излязло правосъдното решение. Въпреки това от регулатора не престават да считат, че решението им е оправдано.
"В момента има дело против решението на Съвет за електронни медии, има две инстанции, които следва да се произнесат. Когато стане факт, тогава ще разясняваме. Съвет за електронни медии е убеден, че решението е целесъобрзано. Ще забележим какво ще е решението ", уточни основният секретар Емилия Станева.
До процедурата за избор на нов началник на Радиото бяха позволени общо 6 претенденти - Жени Гаджалова, Антон Митов, Андон Балтаков, Митко Димитров, Даниела Манолова и Александър Велев.
Андон Балтаков е работил преди години в БНР. Завършил е университета "Йейл " и след това работи за Си Ен Ен, Асошиейтед прес и други
Той получи поддръжката на членовете на Съвет за електронни медии поради новаторския си метод, само че имаше и подозрения, до каква степен концепцията му за развиване на Радиото може да се осъществя въз основата на настоящето положение в БНР.
До състезанието за избор на нов общоприет шеф на Радиото се стигна, откакто Съвет за електронни медии приключи предварително мандата на Светослав Костов в средата на октомври предходната година и избра за краткотрайно изпълняващ длъжността Антон Митов.
Светослав Костов оглавяваше БНР малко повече от 3 месеца преди да бъде преустановен мандата му поради абсурда, който се развихри към прекъсването на ефирното лъчение на стратегия „ Хоризонт “ за близо 5 часа на 13 септември.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР