Новият генерален директор на БНР е Андон Балтаков. Той бе

...
Новият генерален директор на БНР е Андон Балтаков. Той бе
Коментари Харесай

Ето кой е новият генерален директор на БНР

Новият общоприет шеф на БНР е Андон Балтаков. Той бе определен от втория път, като получи поддръжката на четирима от петимата членове на Съвет за електронни медии, само че след прегрупиране и компромис.
Решаващите гласове за избирането му бяха на Ивелина Димитрова и на председателката София Владимирова, които в началото поддържаха други двама претенденти. Първа излъчената от президента в Съвет за електронни медии Димитрова призна, че прави компромис, единствено и единствено да има титуляр на поста и се отхвърля от своя фаворит Митко Димитров, като залага на Балтаков. Така тя постави завършек на тупика с вота за началник на БНР, а след нея позицията си обърна и София Владимирова, която първия път избра Митов.
До процедурата за избор на нов началник на Радиото бяха позволени общо 6 претенденти - Жени Гаджалова, Антон Митов, Андон Балтаков, Митко Димитров, Даниела Манолова и Александър Велев.
През последните два дни концепциите им за развиването на БНР бяха изслушани от Съвета за електронни медии. До състезанието се стигна след предварителното преустановяване на мандата на генералния шеф на БНР Светослав Костов.
Това се случи след невижданото прекъсване на лъчение на стратегия „ Хоризонт “ в границите на пет часа на 13 септември 2019 година от 6 до 11 часа. Обяснението беше, че това се е случило поради " техническа профилактика на предавателите ". Програмата можеше да бъде слушана единствено онлайн и с друга водеща на мястото на Силвия Великова, която по график трябваше да води предаването „ Преди всички “.
Генералният шеф на стратегия „ Хоризонт “ Ивайло Савов бе пенсиониран, откакто върху него - по думите на зам.-главния редактор на Програмата в оставка Даниела Късовска - е бил оказан напън да смъкна от ефир и да вземе ресора на журналистката, отразяваща протичащото се в правосъдната система и митингите против номинацията на Иван Гешев за основен прокурор, Силвия Великова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР