Новият футболен клуб Маями, един от основателите на който е

...
Новият футболен клуб Маями, един от основателите на който е
Коментари Харесай

Еуфория в Маями за новия клуб на Бекъм

Новият футболен клуб Маями, един от създателите на който е някогашната британска звезда Дейвид Бекъм, беше признат в Мейджър Лийг Сокър на Съединени американски щати.

"С голяма горделивост желая да поздравявам Маями в Мейджър Лийг Сокър. Знаем, че с клуба са ангажирани точните хора и считаме, че в този момент е най-подходящото време Маями да стане един от градовете в лигата ", разяснява комисионерът на МЛС Дон Гарбър.

Бекъм заяви за желанието си да основе футболен клуб в града в Южна Флорида още преди четири години, само че планът се забави поради съществени проблеми с намирането на уместно място за построяването на клубен стадион. През предишното лято въпреки всичко вложителите към някогашния британски национал съумяха да закупят земя в предградието Оувъртаун и да получат разрешението за построяването на 25-хилядно оборудване с напълно частни средства.

Бекъм разчита на финансовата поддръжка на консорциум, в който са включени локални предприемачи с компании в строителството и връзките, Мадайоши Сон, създател и изпълнителен шеф на СофтБанк, както и продуцентът Саймън Фулър.

"Това е нещо, което беше фантазия от доста, доста години. Когато породи концепцията за основаването на тим, за мен имаше единствено един вероятен град и това беше Маями. Това е място, което притегля със своето многообразие, просвета, хора, време, плажове. Пътят беше дълъг и изпълнен с компликации ", разяснява Бекъм.

Собствениците не дадоха повече елементи за ФК Маями.

"Всички спомагателни информации за клуба, за дебютния сезон в МЛС, името, логото и спортно-техническото управление ще бъдат оповестени в бъдеще ", се споделя в формалното известие на лигата.

Бекъм само съобщи, че се надява Маями да стартира присъединяване в МЛС през 2020 година, а съгласно неофициална информация правата за включването на клуба в шампионата ще костват 25 милиона $.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР