Новият филм на Роман Полански оглавява френския бокс офис, въпреки

...
Новият филм на Роман Полански оглавява френския бокс офис, въпреки
Коментари Харесай

Новият филм на Полански №1 във френския боксофис въпреки обвиненията срещу режисьора

Новият филм на Роман Полански оглавява френския бокс офис, макар ново обвиняване за обезчестяване против спорния режисьор.
" Офицер и разузнавач " изскочи пред епоса за спортни коли на Мат Деймън " Форд против Ферари " - който е на върха на американския бокс офис - макар рекламната акция за кино лентата, спряна в резултат на последните искания против режисьора-ветеран.
Френската фотографка Валентин Моние сложи под въпрос триумфа на излизането на екран на историческия трилър за аферата Драйфус, като упрекна Полански, че я е изнасилил през 1975 година, когато тя била на 18 години, откакто принудил „ да му се подчини “ в хижата му в Швейцария.
Но макар митингите пред кината и апела на феминистки за протест против кино лентата с присъединяване на спечелилия Оскар артист Жан Дюжарден, близо 400 000 души са го гледали до края на понеделник.
Полански, който е на 86 година, отхвърля да е нападал Моние, някогашен модел и актриса, и е заплашил да съди обвинителите си.
Неочаквано мощната известност на кино лентата е седми най-хубав уикенд на премиерен френски филм през 2019 година, сочат данни от CBO Box-Office.
Успехът разгневи критиците на Полански, който бяга от американското правораздаване откогато е признал за изнасилването на 13-годишно момиче през 1977 година в договорка, с цел да избегне правосъден развой по по-сериозни обвинявания.
Мелиса Силвърстайн, американската основателка на „ Жени и Холивуд “, даде публичност на прочувствената си сдържаност.
„ Какво по дяволите става във Франция “, написа тя в Twitter.
" Когато има да се прави още доста работа (за дамите във филмовата индустрия) - филмът на Роман Полански оглави боксофиса във Франция. "
Силвърстайн беше атакувала уредниците на кинофестивала във Венеция по-рано тази година за избора на кино лентата, който завоюва " Сребърен лъв " и премията на критиците, макар че ръководителя на журито, аржентинската режисьорка Лукресия Мартел, признала, че „ се усеща неловко " поради Полански.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР