Новият филм на Петър Попзлатев „Времето е наше“, вдъхновен от

...
Новият филм на Петър Попзлатев „Времето е наше“, вдъхновен от
Коментари Харесай

Киномания завърта големите филми преди Оскарите

Новият филм на Петър Попзлатев „ Времето е наше “, въодушевен от паметния разказ „ Разруха “ на Владимир Зарев, ще открие 32-рата „ Киномания “, която ще се състои от 15 до 29 ноември.

Кастинг-директор на дълго чаканата продукция, доближаваща се до стилистиката на документална творба за измененията у нас, е актрисата Светлана Янчева, която е избрала за две от най-главните функции артиста

Руши Видинлиев и Леонид Йовчев

– младия ас на Народния спектакъл. На екрана ще забележим още Ивайло Христов, Валентин Ганев, Елена Телбис, Ирини Жамбонас, Ицко Финци, Красимир Доков, самата Светлана Янчева и други „ Преди съвсем 30 години, на 12 ноември 1989 година, дебютният ми игрален филм „ Аз, Графинята “ за пръв път беше показан в чужбина – в Италия. „ Времето е наше “ е огледален на него във връзка с тематиката за човешката независимост “, показа пред публицисти режисьорът Петър Попзлатев.

Освен че взе участие в две от лентите в афиша, огромният Ивайло Христов е и гласът на „ Киномания 2018 “. Той е озвучил филмовия откъс за фестивала – анимация със задявка към настоящи и известни наши и холивудски заглавията, а визията е основана от Борис Десподов. Слоганът на събитието е „ Големите филми – преди огромните награди “, защото програматорите Владо Трифонов и Хермина Азарян имат вяра, че, както нормално, селекцията е предусетила бъдещите носители на „ Оскар “, „ Златен глобус “ и други влиятелни статуетки. Неслучайно наградата на „ Киномания 2018 “ наподобява на кръстоска сред американските университетски награди и монумента в централното предверие на НДК...

Сред филмите, които ще се завъртят в Зала 1 на Двореца, са „ Всички знаят “ с

Пенелопе Крус и Хавиер Бардем

– испанска продукция на иранския режисьор Асгар Фархади, която откри кинофестивала в Кан (17.11); третият филм на Ралф Файнс „ Рудолф Нуреев – Бялата гарга “, за който към момента няма даже филмов откъс, само че се знае, че споделя за бягството на именития балетист на Запад (23.11); документалният „ Папа Франциск – човек на думата “ на Вим Вендерс (24.11); сатирата на Паоло Сорентино за Силвио Берлускони, наречена „ Те “, още веднъж с Тони Сервило от „ Великата хубост “ в основната роля (25.11). Между 8 и 14 ноември ще е ретроспективата на творчеството на именития шведски режисьор Ингмар Бергман с 8 кино лентата, 3 от които до момента не са показвани у нас.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР