Новият европейски комисар по въпросите на вътрешния пазар и отбраната

...
Новият европейски комисар по въпросите на вътрешния пазар и отбраната
Коментари Харесай

Еврокомисарят по отбраната пледира за развитие на европейска отбранителна индустрия със суверенни технологии

Новият европейски комисар по въпросите на вътрешния пазар и защитата Тиери Бретон пледира за развиване на европейска отбранителна промишленост, с цел да се разполага със "суверенни технологии ", съобщи Франс прес.

"Отбраната ще бъде извънредно значим залог през петте години мандат на тази Комисия и това ще премине под мое управление, като за пръв път ще се сътвори европейска отбранителна промишленост, координирана частично от Европейската комисия ", съобщи Бретон за телевизия Бе Еф Ем и радио Ер Ем Се.

"Важното е да имаме лични, суверенни отбранителни технологии ", добави той и напомни, че наскоро беше основан Европейският фонд за защита за развиване на взаимни планове.

"Това са 13 милиарда евро, които ще се влагат за започване на построяването на координирана европейска отбранителна промишленост върху цялата територия, без никой член да бъде подценен. Всеки на своето равнище би трябвало да поеме част от тази защита ", сподели Бретон.

Макар и съгласно него да е прекомерно рано за разискване на европейска войска, тъй като "чувствителността на Европа към защитата се разграничава в обособените ни страни ", Бретон желае страните членки да положат "допълнително изпитание " в Сахел паралелно с Франция.

"Навлизаме в един извънредно рисков свят, неустойчив свят, в който Европа от ден на ден би трябвало да поема ориста си в свои ръце, а това включва и военната й орис ", съобщи той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР