Новият еврокомисар по икономиката Паоло Джентилони заяви, че блокът трябва

...
Новият еврокомисар по икономиката Паоло Джентилони заяви, че блокът трябва
Коментари Харесай

Еврокомисар иска разхлабване на правилата за бюджетния дефицит

Новият еврокомисар по стопанската система Паоло Джентилони съобщи, че блокът би трябвало да обмисли разхлабване на строгите си правила за бюджетен недостиг, с цел да отговори на климатичните опасности и слабия напредък, повтаряйки сходен апел от страна на френския президент Еманюел Макрон, оповестява " Юроактив ". Правилата, които целят да наложат бюджетна дисциплинираност измежду страните членки на Европейския съюз (ЕС), породиха от финансовата рецесия и би трябвало да бъдат обновени, е споделил Джентилони.

Т.нар. Пакт на Европейски Съюз за непоклатимост и напредък лимитира бюджетния недостиг до 3% от брутния вътрешен артикул (БВП) и общия дълг до 60% от Брутният вътрешен продукт на страните членки на блока. Някои страни съумяха да съблюдават тези правила посредством години на икономии, само че други изостават с големи задължения. От дълго време са налице рецензии по отношение на обстоятелството, че страните се нуждаят от повече еластичност, с цел да могат да харчат там, където е належащо за стимулиране на растежа и битката с рецесиите.

Наскоро Еманюел Макрон се причисли към апелите на страните от Европейски Съюз да им бъде разрешено да смекчат рестриктивните мерки по отношение на разноските. " Нуждаем се от повече експанзионистични политики, да влагаме повече. Европа не може да е единственият регион, който не го прави ", съобщи Макрон пред " Икономист ". Според държавния водач на Франция дебатът за лимита от 3% " принадлежи на различен век ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР