Новият енергиен баланс, в който дела на атомната енергетика е

...
Новият енергиен баланс, в който дела на атомната енергетика е
Коментари Харесай

Топмениджър от „Енергоатом“ се опасява от повишаване на риска на украинските АЕЦ


Новият енергиен баланс, в който каузи на атомната енергетика е повишен със 700 млн. киловатчаса, препоръчан от министерство на енергетиката и въглищната индустрия на Украйна ще утежни сигурността на употребата на АЕЦ и ще увеличи риска от повреди при тях. Това е декларирала шефът за вложения на украинската националната атомна енергийна компания „ Енергоатом “ Татяна Амосова.

По-рано украинската осведомителна организация „ Главком “ заяви, че министерство на енергетиката и въглищната индустрия в прогнозният си баланс за електрическа енергия на Обединена енергийна система на Украйна за 2019 година е внесла радикални промени, като новата редакция на документа планува внезапно нарастване на производството на атомна и хидроенергия, надлежно намаляване на каузи на топлинната сила.

„ Увеличение на каузи на атомните мощности със 700 млн. киловатчаса е допустимо единствено при положение на прекъсване на ремонтните акции на атомните електроцентрали, което носи обилни опасности. Това може да докара до доста, доста отрицателни последици “, цитира Амосова „ Главком “. Изявлението й е направено в сряда в националната комисия за държавно контролиране в бранша на енергетиката и комуналните услуги при разискването на цените на фирмите за 2019 година

Амосова е добавила, че занемаряване на нормите за сигурност на времето е довело до Чернобилската злополука, отбелязва и украинското електронно издание elektrovesti.

„ Тази позиция на министерството е голословна. Тя ще повлияе директно върху сигурността на употребата на нашите електроцентрали. Не можем да се съгласим с тази позиция на министъра. Тя е противозаконна. Ще я оспорваме “, е добавила тя.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР