Новият електрически SUV модел на Audi получи първото си голямо

...
Новият електрически SUV модел на Audi получи първото си голямо
Коментари Харесай

Audi e-tron получи награда за най-сигурен електромобил от щатска организация

Новият електрически SUV модел на Audi получи първото си огромно самопризнание. E-tron бе посочена от щатската Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) като най-сигурна измежду електрическите автомобили, тествани от нея. Model S на Tesla и Chevrolet Bolt не съумяха да се преборят за това самопризнание.

Институтът е дал и поредност от видеа, които показват конфликт на e-Tron от всички страни. Те демонстрират по какъв начин колата поема удар от няколко гледни точки, написа The Verge.

Автомобилът на Audi завоюва позитивни оценки от болшинството в борда на IIHS в категориите, свързани с удари и произшествия. Досега това е било най-хубавото показване, съгласно IIHS, като институтът отличи автоматизираната спирачна система на E-Tron - " PreSense Front ", с помощта на която автомобилът избегна удар с 40 километра в час.

Автомобилът на Tesla Model 3 не е бил изцяло тестван от института, само че в този момент оттова споделят, че са в развой на осъществяване на проби. Организацията към момента не е тествал и Model X на Tesla. От компанията на Илън Мъск са изказали подозренията си по отношение на метода и критериите, по които се дефинира сигурността на колите, защото Model S не получи признанието за най-безопасен автомобил през 2017 година.

Добрите оценки от IIHS идват в точния миг за e-Tron, откакто колата имаше сложен старт. Смята се, че забавеното излизане на колата на пазара се дължи на ареста на основния изпълнителен шеф на Audi. Той бе упрекнат поради абсурда с дизеловите излъчвания на Volkswagen. В реалност забавянето на дебюта на колата е било поради незадоволителния потенциал на батериите.

Щом излезе на пазара обаче, E-Tron се сблъска с различен проблем, а точно високият риск от пожар. Тогава компанията бе принудена да изтегли колите.

Наред с колата I-Pace на Jaguar, E-Tron е един от първите електрически коли с дълъг пробег за първокласния пазар. Цената му стартира от към 75 000 $, а дистанцията, което може да измине е 328 километра с едно зареждане.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР