Новият електрически ракетен двигател (ERE) е разработен и сглобен в

...
Новият електрически ракетен двигател (ERE) е разработен и сглобен в
Коментари Харесай

Руснаците не залагат на електромобилите. Те разработват електрически ракетни двигатели

Новият електрически ракетен мотор (ERE) е създаден и съединен в хода на партньорска стратегия сред частната съветска компания SuperOx и Департамента по физика на плазма. Към днешна дата са извършени първите сполучливи стендови проби на мотора, които демонстрират успеваемост от 54%. Използването на такива мотори в галактическите технологии ще понижи цената на полетите и ще усили масата на потребния товар, който може да бъде изведен в орбита.

Разработването и основаването на съветския електрически ракетен мотор лиши три години. В резултат на това беше потвърдена опцията за дейно използване на свръхпроводимост в моторите на галактическите кораби. Двигателите от този вид могат да станат част от галактическите кораби, предопределени за проучване на дълбокия космос и пътешестване до Луната и Марс.
 Руснаците не залагат на електрическите автомобили. Те създават електрически ракетни мотори

Електрическият ракетен мотор употребява правилото на плазменото ускоряване от външно магнитно поле, основано от свръхпроводници. В резултат на това съгласно разработчиците ще бъде допустимо да се основат мотори с рекордна продуктивност. Двигателят, който е минал проби на стенда, е в положение да развие мощ от " десетки kW ". Забележително е, че електрическите ракетни мотори, употребявани сега в галактическата стратегия, могат да развият оптималната мощ не повече от 10 kW.

По-конкретно технологията е следната: Инертен газ, нагорещен до плазмената температура, интензивен от електромагнитно поле, основано от магнит от високотемпературен свръхпроводник (HTSC), се употребява за генериране на тягата в съветския електрически ракетен мотор. Тестовете демонстрират, че EJE изисква 10 пъти по-малко гориво от съществуващите сега " химически " мотори.

В резултат на това ще бъде допустимо освен да се усили времето за работа на галактическите кораби, само че и да се усили доста масата на потребния товар, изстрелян в орбита. Според разработчиците на новия ERE, потреблението на свръхпроводимост е разрешило да се понижи масата на магнита 4 пъти спрямо обичайния аналог, а общите размери на магнитната единица са понижени 3 пъти, потреблението на сила е понижена с 20 пъти спрямо медния аналог.
 Руснаците не залагат на електрическите автомобили. Те създават електрически ракетни мотори

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР