Новият DS 9 E-Tense е френски луксозен седан с plug-in

...
Новият DS 9 E-Tense е френски луксозен седан с plug-in
Коментари Харесай

DS 9 E-Tense предлага модерен лукс - видео

Новият DS 9 E-Tense е френски първокласен седан с plug-in хибридно задвижване. Книгите за поръчки и ценоразписите към този момент са на масата, цените стартират от 58 910 евро за DS 9 Performance Line+, изключително елегантният и стеснен топ модел DS 9 Esprit de Voyage се предлага от 72 010 евро.

DS 9 предлага още повече технологии през новата моделна година 2023. Два акцента са модифицираното централно арматурно табло с 12,3-инчов екран (31,2 сантиметра) и новоразработената мултимедийна система DS Iris с гласово ръководство, която дава повече функционалности за улеснение.

Има избор от два plug-in хибридни мотора със 183 кВт/250 к.с. или 265 кВт/360 к.с. систематична мощ, към този момент оборудвани и с по-голямата батерия с потенциал от 15,6 кВтч. DS 9 E-Tense 250 се задвижва от мотор PureTech с мощ от 147 кВт/200 к.с., който е допълнен от електрически мотор с мощ 80 кВт/110 к.с. Батерията от 15,6 кВтч разрешава пробег до 84 километра в града (EAER City) и до 74 километра комбинирано. Според производителя CO2 излъчванията са 22 грама на километър при разход на гориво от към 1,2 литра на 100 км съгласно цикъла WLTP.



Мултимедийната система DS Iris предлага свободно конфигурируем и персонализиран потребителски интерфейс, който може да се ръководи комфортно благодарение на гласово различаване на Iris. 12-инчовият сензорен екран с висока разграничителна дарба (диагонал на екрана 30,5 сантиметра) демонстрира графика която е структурирана сходно тази на смарт телефон и започва съответните приложения с просто допиране.

Новата система за 360-градусово виждане предлага повсеместен аспект на автомобила с помощта на цифрови камери с висока разграничителна дарба. Мултимедийната система може да бъде обвързвана безжично в мрежа с " Apple CarPlay " и " Android Auto ". Като опция има два USB-C врата за работа в мрежа и зареждане.

Свързаната с интернет навигационна система на новия DS 9 подкрепя лидера при избора на най-хубавия маршрут, като взема поради настоящата пътна конюнктура, показва рискови зони и дава информация за прогнозата за времето, цените на бензиностанциите, местата за публичен паркинг и местоположението на зарядни станции. За улиците в доста огромни градове мултифункционалната система DS Iris демонстрира какъв брой огромен е шансът да намерите място за паркиране в профил на пътя. Актуализациите се правят автоматизирано по въздуха.

Новото в моделната 2023-а година е разновидността на съоръжение Opera, ситуиран над Performance Line+ и Rivoli+. В тази версия DS 9 предлага, наред с други неща, следеното от камера шаси DS Active Scan Suspension и разширената система за подкрепяне на лидера с DS Drive Assist за отчасти самостоятелно шофиране равнище 2, асистента за унесеност DS Driver Attention Monitoring и инфрачервения основана система за нощно виждане DS Night Vision.

Отопляемите, охлаждани и вентилирани масажиращи седалки начело и откъм гърба, както и мощната аудио система " Focal Electra " обезпечават извънреден комфорт на борда. Предната пътническа седалка също може да се движи напред електрически, което акцентира пригодността на DS 9 като лимузина с водач. Седалките са покрити с най-хубавата баварска напа кожа в дизайна на каишка за часовник - присъща линия на линията съоръжение Opera.

Централната подпора, арматурното табло и централната подпора откъм гърба също са тапицирани с кожа, а логото DS е щамповано върху предните подглавници. Стандартното съоръжение на DS 9 Opera е допълнено от уголемен двузонов автоматизиран климатик, шибедах, електрически задвижван заден похлупак, отопляемо предно стъкло и алармена система.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР