Новият дрон е усъвършенствана версия на модела Шахед 129, който

...
Новият дрон е усъвършенствана версия на модела Шахед 129, който
Коментари Харесай

Иран кръсти новия си дрон Газа и се кани с него да обстрелва Израел

Новият дрон е усъвършенствана версия на модела " Шахед 129 ", който беше показан за първи път през септември 2012 година Той наподобява на израелския БЛА " Хермес 450 ", само че е по-голям.

Ирански източници считат, че дронът може да носи повече от осем бомби и е планиран да поразява както мобилни, по този начин и стационарни цели. Способен да носи ракети " Садид-1 ", новият БЛА на Иран става вторият им дрон с подобен потенциал след " Kaрар ".

Иранските оръжия изиграха роля и в непряката борба сред Иран и Съединени американски щати, в това число убийството на трима американски военнослужещи при нахлуване с дрон през януари в Йордания от подкрепяна от Техелан иракска милиция.

След анулацията на рестриктивните мерки на Организация на обединените нации върху износа на ирански ракети и безпилотни летателни апарати през октомври Техеран все по-често предлага военния си боеприпас на интернационалния пазар, което провокира безпокойствие измежду Съединени американски щати и техните съдружници, напомня " Джерузалем пост ". От години Техеран доставя оръжия на съдружниците си в Близкия изток, с цел да подкрепя техните действия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР