Новият документален филм на трикратно номинирания за Оскар Вим Вендерс

...
Новият документален филм на трикратно номинирания за Оскар Вим Вендерс
Коментари Харесай

Показват новия филм на Вим Вендерс Папа Франциск: Човек на думата си на Киномания

Новият документален филм на трикратно номинирания за Оскар Вим Вендерс – " Папа Франциск: Човек на думата си " е измежду хитовите заглавия на тазгодишната Киномания. Прожекцията в зала 1 е на 24 ноември в 18:00 часа.
Продукцията включва изявленията с духовния лидер и фрагменти от негови пътувания, а премиерата му беше по време на фестивала в Кан. По време на кино лентата папата дава отговор на многочислени въпроси на хора с друга възраст и специалност, обръщайки се непосредствено и откровено към феновете.
" Папа Франциск има сходно наличие на екрана като някои от най-големите кино звезди, с които ме е свързвала работата ми. Но при него то идва от вътрешната страна, от неговите убеждения и религия, както и от желанието му да приказва с всички нас ", споделя за главата на римокатолическата черква Вендерс.
Идеите на папата и неговите послания са в основата на кино лентата, където той разяснява проблеми, свързани с бедността, фамилията, опазването на природата, обществената правдивост, имиграцията и материализма . Филмът е освен това от биографичен, а по-скоро съставлява самобитно странствуване с папа Франциск.

А неговият зов за мир в конфликтните зони по света, както и за мира и разговора сред другите религии имат силата да обединят хората от целия свят. Това е една от аргументите известния немски режисьор да счита, че филмът ще съставлява интерес и за хора от всички религии, а освен от християнската. Той споделя също, че Папа Франциск е ослепителен образец за човек, който държи на думата си и е безусловно пряк и импровизиран в искренноста си.
Следете програмата на Киномания за информация за останалите прожекции на кино лентата! Билетите са в продажба на касите на НДК, както и онлайн на tickets.ndk.bg.
Киномания е част от Календара на културни събития на Столична община за 2018 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР