Новият дизайн позволява да се правят и по-големи интегрални схемиНовият

...
Новият дизайн позволява да се правят и по-големи интегрални схемиНовият
Коментари Харесай

Intel създаде 17-кубитов квантов чип

Новият дизайн разрешава да се вършат и по-големи интегрални схеми

Новият квантов чип на Intel може да работи при по-високи температури и при по-малко разстройства

Intel разполага с тестов пример на 17-кубитов свръхпроводящ процесор за квантови калкулации, който минава тествания в изследователския център QuTech – холандски сътрудник на компанията. Иновативният квантов чип се отличава с неповторим дизайн, който покачва продуктивността и в същото време понижава брака в процеса на произвеждане.

Според Intel, структурните детайли на квантовия компютър, кубитите, са доста нежни и могат да работят единствено при рисково ниски температури – 20 миликелвина, или 250 пъти по-студено, в сравнение с в открития космос. По тази причина квантовият чип се нуждае от специфична опаковка, която да предотвратява загубата на данни.
още по тематиката
Разработчиците на Intel в Орегон и Аризона са намерили метод да основават 17-кубитов чип с архитектура, която обезпечава надеждна работа при по-високи температури и понижено равнище на радиосмущения сред кубитите.

Чипът може да приема и изпраща от 10 до 100 пъти повече сигнали, спрямо нормалните чипове с електрически проводници. Дизайнът разрешава потребление на сходна технология в квантови интегрални схеми – малко по-големи от типичните силициеви чипове.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР