Новият директор на на служба Военна информация“ ще бъде сега

...
Новият директор на на служба Военна информация“ ще бъде сега
Коментари Харесай

Полковник Велко Атанасов ще оглави военното разузнаване

Новият шеф на на работа „ Военна информация “ ще бъде в този момент изпълняващият длъжността полковник Велко Атанасов. В момента тече съгласувателната процедура по Закона за военното разузнаване, сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов.
Той е съветвал кандидатурата с ръководителите на комисиите по защита и надзор на спецслужбите, както и с Щаба по защитата. Длъжността е генералска, полковник Атанасов ще получи пагоните, когато навърши нужните години за настоящето си звание.

Категорични сме, уточни министърът, че отпред на военното разузнаване би трябвало да бъде човек с военно учебно заведение и военна кариера. Не сме мислили, продължи той, за различен вид. През лятото Народното събрание промени Закона за военното разузнаване и даде опция за шеф на службата да се назначава и цивилно лице.

Вариантът е същия, както за шеф на НВУ „ Васил Левски “ и там длъжността е за военачалник, само че към този момент се заема от полковник. За шеф на ВВВУ „ Георги Бенковски “ се разискват шест кандидатури. Министър Каракачанов желае да е офицер.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР