Новият директор на МБАЛ-Шумен д-р Димитър Костов месец след встъпването

...
Новият директор на МБАЛ-Шумен д-р Димитър Костов месец след встъпването
Коментари Харесай

С бързи реформи стабилизират шуменската болница

Новият шеф на МБАЛ-Шумен доктор Димитър Костов месец след встъпването си в служба осъществя промени за стабилизиране на здравното заведение, което е натрупало 3 млн.лв. задължения. Половината от тях са просрочени отговорности и по тази причина са нужни ограничения по неотложност.

От началото на юли има ново щатно разписание с 27 бройки по-малко, най-много администрация. Реално съкратени са единствено двама души. Под шапката на МБАЛ-Шумен е и болничното заведение в прилежащия град Нови пазар и там ще бъде закрито детско поделение. Трусове не се чакат, тъй като то действително действа единствено зимата, когато заболеваемостта е по-висока. Малките пациенти ще се поемат от детското поделение в Шумен и ще се подсигурява превозването на незабавни случаи.

Ръководството на здравното заведение ще предложи на община Шумен и различен метод за нейната годишна финансова поддръжка в размер на 100 000 лева Вместо да се закупи здравна техника, каквито бяха проектите, с половината от сумата да се покрие борча на болничното заведение за налог здания и такса боклук. С другата половина и още малко свои средства МБАЛ-Шумен има намерение да закупи инсталация за неутрализиране на болнични боклуци. Сега активността се прави от външна компания и излиза скъпо. Ако се стигне до този вид, шуменското здравно заведение ще взема решение освен казуса със своите боклуци, а ще приема за неутрализиране и от онкодиспансера примерно, а по този начин ще осъществя доходи.

Голям проблем е неналичието на лекари-специалисти и напускането на фрагменти, поради неатрактивното възнаграждение и огромната натовареност в болничната помощ. „Всеки млад доктор, който желае да специализира, ще бъде добре пристигнал и нает в нашата болница“, споделя доктор Костов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР