Новият директор на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация Бойко Рановски е

...
Новият директор на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация Бойко Рановски е
Коментари Харесай

Бойко Рановски пред Dir.bg за новите екостикери, мръсния въздух и прегледите на колите

Новият шеф на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " Бойко Рановски е някогашен боен. Завършил е Висшето военно инженерно строително учебно заведение " Любен Каравелов ". Преди да се трансферира в Министерство на вътрешните работи, от 1996 до 1999 година е служил в армията. Именно във вътрешното министерство Рановски поведе най-голямата си професионална борба. От март 2015 година, когато оглавява Пътна полиция, той поема тежък кръст и го трансформира в своя задача - да понижи злополуките. Ето с какво се сблъсква в този момент в Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " (ИААА).

- Г-н Рановски, доста се приказва напоследък за новите категории и екостикери за колите. Нека разбираем в детайли защо става въпрос.
- Има национална стратегия за възстановяване на качеството на атмосферния въздух. В нея има и задания, които са сложени на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация ". Те са свързани с възстановяване качеството и контрола върху осъществяваните периодически механически прегледи. Едно от нещата, които желаеме да променим, е при осъществяване обзор всички измервания, които се вършат в пункта, да постъпват в централна осведомителна система. На база стойностите на газовете, които са измерени в пункта, осведомителната система да дефинира към коя екологична група принадлежи проверяваното МПС и дали изобщо може да продължи прегледът. На база измерените стойности, които са заложени в Наредба № Н-32, на база екологичната категория, която е избрана от производителя или според от датата на първа регистрация, ще се дефинира екологичната група. Групите са от разграничени от 1 до 5 като най-високата - 5, са електрическите коли. В най-ниската група - 1, ще бъдат най-замърсяващите коли.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР