Новият директор на Драматичния театър в Ловеч Биляна Петрова отчете,

...
Новият директор на Драматичния театър в Ловеч Биляна Петрова отчете,
Коментари Харесай

Новият директор на Драматичния театър в Ловеч отчете загуби за стотици хиляди

Новият шеф на Драматичния спектакъл в Ловеч Биляна Петрова регистрира, че заварва институцията в доста неприятно финансово положение, с минус от над 300 хиляди лв. временен излишък. Въпреки това под нейно управление са почнали ремонтни действия, плануват се и нови начинания по време на идния креативен сезон на театъра.

Петрова е отпред на ловешкия спектакъл от началото на август. Досега е била заместник-директор на Драматично-куклен спектакъл "Иван Радоев " в Плевен. Днес тя бе показана на медиите от кмета на Ловеч Корнелия Маринова на постоянния брифинг с културните институции в града.

Основната цел на новия шеф е да притегли ловешката аудитория в театралния салон. Новото, което вкарва, е да има спектакли в петък вечер, както и детски представления от 18.00 часа, до момента те се играеха преди обед.

"Свидетел съм, че това работи. Надявам се да притеглим в по-късните часове фамилията, т.е. възрастен с дете ", съобщи шефът. Под наслова "Да заведем баба и дядо на спектакъл " пенсионерите ще могат да заведат внучетата си на детско зрелище против билет от 1 лев, за децата е гратис. Срещу тази алегорична сума ще могат да гледат и спектаклите за възрастни на трупата, които към този момент са играни на ловешката сцена. Това ще стане в седмицата от 10 до 14 септември. По този метод и самата Биляна Петрова като шеф ще се запознае с наличната продукция на трупата.

През идващия месец са поканени и две гостуващи представления на плевенския спектакъл. На 17 септември ще бъде показана постановката "Ловецът на приказки ", чийто режисьор е Биляна Петрова. На 28 септември ще гостува спектакълът "Боинг боинг ", с режисьор някогашния шеф на Драматичния спектакъл в Ловеч и сегашен на плевенския Васил Василев.

Под управлението на новия шеф на театъра в Ловеч към този момент са почнали и ремонтни действия. "Искаме по отношение на празника на 6-ти септември да почистим сцената, да я създадем по-приветлива и уютна ", сподели Петрова и добави, че й следва среща с министъра на културата, защото преди зимния интервал е належащо да се ремонтира и покрива.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР