Новият директор на „Български пощи” Богдан Теофанидис още с встъпването

...
Новият директор на „Български пощи” Богдан Теофанидис още с встъпването
Коментари Харесай

Новият шеф на пощите: Положението е наистина тежко

Новият шеф на „ Български пощи” Богдан Теофанидис още с встъпването си в служба той е разпоредил цялостна инспекция в държавното сдружение, с цел да стане ясно кой е отговорен за срутва след хакерската офанзива и кой би трябвало да поеме отговорност.

Още в първия си работен ден той е разпоредил цялостна инспекция, с цел да стане ясно - кой е отговорен за хакерската атака.

„ Това, което мога да ви уверя е, че новото управление ще търси на всички места. Дали е в документите за сигурност, които са давани на „ Български пощи”. Или е човешка неточност, небрежност, недофинансиране, може би, в доста от случаите - всичко това предстои на инспекция, която ще бъде оповестена”, акцентира Теофанидис.

„ Предвид тежката обстановка с офанзивата, първата цел на новото управление е да се оправи оптимално бързо с следствията от нея”, даде обещание новият шеф на „ Български пощи”.

Забавената реакция на чиновниците в Пощите след задействането на офанзивата е довела до цялостния срив, сочат инспекциите досега.

„ Видно е също, без да бъдем специалисти, че ограниченията за сигурност са били неглижирани и това е една от аргументите, както настояват и специалистите, за мащаба на провалите на тази атака”, изяснява той.

Държавната организация за национална сигурност е знаела за офанзивата 12 часа преди тя да се случи. Това разгласи ръководителят ѝ Пламен Тончев. ДАНС е предложила и помощ - само че от Пощите са дали отговор, че ще се оправят сами. Все още не е ясно - кой е взел това решение.

„ Текат инспекции. Ще се срещнем с тях при първа опция, когато излязат резултатите”, уточни новият шеф.

34-годишният Теофанидис е финансов и цифров специалист с над 10-годишен опит в интернационалните компании. Никога не е работил в държавно сдружение.

„ Съгласих се да поема „ Български пощи”, тъй като споделям задачата да възродим и да реанимираме сдружението и Пощите да заемат вярното място в страната като институция - от една страна, и като комерсиално сдружение от друга”, изясни Теофанидис.

„ Това, което се вижда съвсем незабавно, е в действителност тежкото положение на сдружението. Не става дума единствено за материалната база, това е едно сдружение, което е редовно недофинансирано от страната, в действителност страната като че ли е била мащеха, а не майка, било е неглижирано доста години, това е сдружение с 13 милиона загуба”, безапелационен е той.

Новото управление към този момент преразглежда всички услуги, с цел да ги направи по-ефективни, модерни и насочени към клиента.

Но задача номер едно е друга: „ Първата цел на новото управление е да се оправи оптимално бързо с следствията от хакерската атака. Така че да може цялостният набор от услуги, цялостният им потенциал да бъдат употребявани от българското общество. Това е в действителност нещо, което се работи от ден 1, с цел да може хората да разчитат на оператора”, означи Теофанидис.

„ Разпоредили сме една коренна смяна в метода, по който „ Български пощи” комуникира със своите клиенти, с цел да може чрез нашия уеб страница да осведомяваме обществото, както и медиите, нашите клиенти, кои услуги работят, кои не, в какъв размер и по какъв начин”, изясни още той.

Финалната цел е пощите да станат цифровизирани и в тях да работят стимулирани и добре готови експерти. „ Със сигурност това е главен приоритет на новия управнически екип, а считам и на държавното управление - да върнем този имидж, да върнем доверието на държавния пощенски оператор”, сподели новият шеф.

„ Когато едно сдружение се недофинансира с години, когато то е на загуба, когато в резултат на това имаме една същински остаряла материално-техническа база, имаме ниско възнаграждение, имаме също по този начин много занемарени процеси на работа, образованието на личния състав, доста са тези проблеми, когато тези неща се натрупат, е обикновено хората да се съмняват”, е мнението на Теофанидис.

Преобразяването на „ Български пощи” ще се концентрира върху главното им преимущество - че единствено с тях може да се изпращат и получават колета от целия свят. А сигурността ще се подсигурява от специалисти с огромен опит, дава обещание Теофанидис.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР