Новият държавен секретар на САЩ Майк Помпео обяви, че ще

...
Новият държавен секретар на САЩ Майк Помпео обяви, че ще
Коментари Харесай

САЩ се заричат: Предстоящите санкции срещу Иран ще са най-тежките в историята

Новият държавен секретар на Съединени американски щати Майк Помпео разгласи, че ще бъдат наложени нови наказания против Иран като част от нова тактика на американската администрация към Ислямската република. Тези наказания щели да бъдат най-тежките в историята .

" Ще използван невиждан финансов напън върху иранския режим . Ръководителите в Техеран не би трябвало да се съмняват в нашата съвестност ", посочи Помпео, добавяйки, че спомагателните наказания са в развой на подготовка, оповестяват международните осведомителни организации.

" Иранският режим би трябвало да знае, че това е единствено началото ", добави американският първи посланик.

Майк Помпео изложи новата тактика на Белия дом за Иран след решението на президента Доналд Тръмп да изтегли Съединени американски щати от нуклеарното съглашение с Иран.

 Иран: Подкрепата на Европа за нуклеарната договорка не е задоволителна
Иран: Подкрепата на Европа за нуклеарната договорка не е задоволителна

Това е нуклеарно съглашение, което работи

" Президентът се отдръпна от съглашението по една елементарна причина: то не съумя да подсигурява сигурността на американския народ от риска, основан от ръководителите на Ислямска република Иран. Нищо повече ", уточни той.

Повтаряйки рецензиите на Тръмп за договорката, Помпео посочи, че една от наредбите на съглашението предлага на Иран " бърза писта " за основаването на атомна бомба след приключването на договорката.

" Споразумението не направи нищо, с цел да адресира създаването от страна на Иран на балистични и крилати ракети, които могат да носят нуклеарни бойни глави ", настоя още първият посланик на Съединени американски щати.

Помпео също по този начин упреква Иран, че е употребявал непредвидения бонус от анулацията на глобите, с цел да финансира групировки в Близкия изток като " Хамас " в Ивицата Газа и бунтовниците хуси в Йемен.

 Европейски Съюз може да компенсира фирмите, наранени от глобите на Съединени американски щати против Иран
Европейски Съюз може да компенсира фирмите, наранени от глобите на Съединени американски щати против Иран

Мер има поради правила на Европейски Съюз от 1996 година

Той изложи изискванията за сключването на каквото и да е ново нуклеарно съглашение с Иран. " Споразумението не е задачата. Целта е да защитим американския народ . Всякакво ново съглашение ще подсигурява, че Иран няма да придобие нуклеарно оръжие ", настоя Майк Помпео и отсече, че Съединени американски щати няма да предоговарят актуалното нуклеарно съглашение.

Иран би трябвало да даде " цялостен доклад " на Международната организация по атомна сила (МААЕ) за досегашните си действия по създаването на нуклеарни бойни глави, изиска той и подреди, че Ислямската република не може да продължава да обогатява уран или плутоний .

Държавният секретар също по този начин настоя, че Иран би трябвало да приключи създаването на балистични ракети , да освободи задържаните американски жители и да приключи поддръжката си за терористични групировки в Близкия изток, измежду които ливанската " Хизбула " и палестинските " Хамас " и " Ислямски джихад ".

 Съединени американски щати желаят да основат интернационална коалиция срещу иранския режим
Съединени американски щати желаят да основат интернационална коалиция срещу иранския режим

Тази концепция ще бъде показана

Помпео се зарече, че Съединени американски щати и техните съдружници ще работят за " въздържане на експанзията на Иран ", осуетявайки иранските хакерски атаки и опитите да се намесят във значими морски пътища.

" Ще заловим иранските сътрудници и техните съдружници от " Хизбула " по целия свят и ще ги смажем ", зарече се той.

" Ако възобновят нуклеарната си стратегия, това ще значи по-големи проблеми. По-големи проблеми, в сравнение с в миналото са имали ", предизвести държавният секретар на Съединени американски щати.

Той също по този начин означи, че Съединени американски щати ще продължат да осъждат отношението на Иран към жителите си, като загатна неотдавнашните митинги в страната.

 Русия и Китай ускоряват икономическото си въздействие в Иран
Русия и Китай ускоряват икономическото си въздействие в Иран

Евразийският стопански съюз подписа краткотрайно комерсиално съглашение с Иран

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР