Новият данък върху земята, който ще влезе в сила от

...
Новият данък върху земята, който ще влезе в сила от
Коментари Харесай

Тайланд: Нов данък върху земята

Новият налог върху земята, който ще влезе в действие от началото на 2020 година, ще е още едно предизвикателство пред тайландския пазар на недвижими парцели. Основно смяната ще засегне пустеещите имоти, които в региона на Банкок са премного. На притежателите на сходни парцели ще им се наложи да заплащат забележителна сума под формата на налози и то за първи път. В момента те интензивно мислят по какъв начин тъкмо да употребяват земята си за търговски цели.

Според локални брокери, рискът за доста от притежателите се крие в желанието им да развиват комерсиална активност, като по този метод основават забележителна финансова активност за себе си, разработвайки нерентабилни варианти. Повечето от притежателите нямат опит и позиции на пазара. Това значи, че има заплаха да построя нещо, за което няма търсене и по този метод да задлъжнеят със обилни суми към дадена банка, които доста да надвишават размера на новия налог.

На доста от притежателите парцелите им се намират тук-там, които не са подобаващи за строителство на офиси, жилища или търговски обекти, които да се отдават чартърен. Въпреки, че цените на жилищата порастват, най-популярен остава сегментът на парцели в жилищните комплекси.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР