Новият член на Изпълкома към Българския футболен съюз Валентин Михов

...
Новият член на Изпълкома към Българския футболен съюз Валентин Михов
Коментари Харесай

Вальо Михов: Да си в Изпълкома не е изгода

Новият член на Изпълкома към Българския футболен съюз Валентин Михов съобщи изрично, че присъединяване в ръководството на родния футбол не е полза. Добре познатият футболен активист съобщи, че не може да каже дали са позволени нередности при избора на нов президент, а също и до каква степен основателни са претенциите, които претендентите Любослав Пенев и Ивайло Дражев обявиха.

Според тях изборът въобще не е бил либерален, а Михов прикани в случай че има позволени нередности, те да бъдат поправени.

„ Така бях решил, да оставам настрана до този миг. До 25-годишна възраст съм се занимавал с футбол. Имаше малко спиране и след това отново. Доста години в Професионалната лига. Аз съм един от създателите й. Когато човек стои 15-16 години, че и повече в ръководството на футбола, омръзваш, преекспонираш се. Не съм спирал да се интересувам. Моят бизнес е да работя с малките екрани. Хлябът ми зависи от рейтингите на предаванията. Помагал съм и ще оказвам помощ на футбола, дали в Изпълкома или не. Благодаря за избора, само че не постът дефинира моята работа ", разяснява Михов пред DIEMA SPORT.

„ На доста хора би трябвало да им е ясно, че не се влиза в Изпълкома за полза. Няма полза там.”

„ На идващия Изпълком, когато президентът събере членовете, всеки ще има задача. Аз съм мощен в това, че във всеки клуб, където съм бил, или в националния тим, имаме малко растеж. Нямаме спад. Може би съм кадемлия с това, че постоянно се усмихвам. Има доста елементи, по които да се работи. Връзката с страната би трябвало да се усъвършенства, тъй че в околните 5-6 години тук обстановката да процъфтява. Трябва да тръгнем с семейства на мощни юношески шампионати, с цел да ни забележи УЕФА.”

„ Навремето още с господин Иван Славков искахме с Лигата да си админстрираме шампионата, да поканим президентите на клубовете. Искахме да има групов разум, само че не ни се получи. В доста от европейските страни администрирането е разграничено. Има ги и двата разновидността.”

„ Всякакви неща съм чувал през годините (за ръководството на българския футбол – б.р.), би трябвало да се видят обстоятелствата, да се видят къде са грешките. Общо взето, с това управление на БФС и футболът, който се играе, за мен се демонстрира нещо много положително. С много последователи се видях и приказвах. Имаше много прилични мачове още предходната година. Имаше доста упреци към съдиите, само че тук би трябвало да разберем: преди 15 години събрах всички интернационалните съдии и притежателите, с цел да им кажа: „ Който играл със съдиите, дотук!”. Сега не мисля, че има „ игра”. Има върху какво да се работи, има 2-3 насоки, по които да се работи. Важно е да има рецензия, само че да не е единствено неодобрение и храчене.”

„ Аз съм голям почитател на селекционера Петър Хубчев. Харесвам метода му на работата. Има имена, които не попадат в състава поради слаба форма. За първи път съм черноглед в оптимизма си във връзка с поколенията, които идват. Предишните тимове имаха основа, която се доразви и стана знамение. Сега няма подобен избор на персони, на водачи в националния тим. Имаме положителни играчи, по тази причина залагаме на груповия дух. Аз желая да виждам характерностите, които да поведат тима при 0:1, при 0:2. Виждам го в Ивелин, виждам го в още други един-двама.”

„ Недоволството на Пенев и Дражев? За тях нищо няма да кажа. С Дражев имах доста положителни връзки преди време, когато той постановяваше млади играчи. На Любо Пенев пък съм бил директен началник. Колкото до разпоредбите, би трябвало да се откри дали има нарушавания. Аз не чух преди започването на Конгреса да са желали да имат по един човек в комисиите. Не мисля, че някой щеше да им пречи. Не знам елементи, само че съгласно мен уставът и разпоредбите всеки си ги чете, както желае. Ако има неточности, те би трябвало да се отстранят. Не знам за какво са ги спрели, мен никой не ме спря. Ако са имали баджове на претенденти, на делегати… Трябва да има или „ гост”, или „ делегат”. Просто и ясно. Иначе на претендентите никой не им е пречил да си кажат програмата.”

„ Защо ЦСКА не поддържа публично който и да било? Това си е мнение на ЦСКА. Бил съм началник там. Може би има за какво. Присъствието на Пламен Марков беше доказателство за една поддръжка към Любо Пенев, само че това е моето мнение. Официално нямаше нищо. Стратегията на ЦСКА е била такава.”

„ Футболът е доста сериозна политика. Много от европейските водачи и водачи на страни не се знае от кое място им е тръгнала компанията, а се знае дали са притежатели на тимове. Много показателно е за България, че фенклубовете са доста изрядни, съществени организации, които могат да оказват помощ във всеки един миг. В тях работят доста кадърни хора. Дали са доста мръсни игрите във футбола? Според мен доста се ругатни. Аз персонално доста рядко съм упреквал, единствено в случай че съм имал обстоятелства. Трябват взаимни отстъпки, всеки позволява неточности. Не чух от другите лица някой да е неверен, били са безгрешни. Г-н Михайлов и неговият екип признаха, че са се допускали и неточности. Всеки би трябвало да постъпва по този начин. За да получиш толкоз малко избор на доверие…”

„ Може би футболът ни стана отражение на страната. Бойко Борисов има ли съперник? Колкото и да върви на избори, отново ще побеждава. Дали ми харесва? Аз съм печелил и губил Конгреси. Аз желая да има конкуренции в тактиките, в моженето, а не в плюенето. Ние се превърнахме в страна на отрицанието. Толкова кадърни хора има в България и го дублирам, би трябвало да се похвалим малко. Аз се веселя на триумфите ни в спорта, на певците… Българите дават, дават. Много кадърна нация, само че доста разграничена. Някой би трябвало да сплоти тази нация. Това е допустимо единствено в случай че две или три позиции с разнообразни цветове смъкват картите и кажат: „ Тръгваме заедно”.”

„ Аз съм привързан към Наско Сираков, тъй като сме другари. И аз съм го подкрепял, и той мен. Не във вървенето против някого. Ако не са му се чули думите, очевидно по тази причина си е тръгнал. Аз останах сюрпризиран. Не съм приказвал с него. Аз научих финален за това на Конгреса.”

„ Голяма част от тези, които са били във футбола… И аз имам проблем със сърцето, дай Боже, да са по-леки. Няма по какъв начин да не изживяваш нещата, в случай че си началник или футболист. Днес бях на погребението (на Павел Панов – б.р.). В петък сме на друго поклонение (на Георги Марков – б.р.). Виждате какъв брой къс е животът. Апелирам лека-полека да спрем с хуленето. Ние сме обединена нация при огромни скърби и огромни победи. През другото време – всеки против всеки. Това ме тормози ", приключи Михов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР