Новият Cadillac EV ще се доставя за клиенти по целия

...
Новият Cadillac EV ще се доставя за клиенти по целия
Коментари Харесай

GM посяга към пазара на Tesla с електрически кросоувър

Новият Cadillac EV ще се доставя за клиенти по целия свят

Този Cadillac ще бъде първият модел с новата EV платформа на GM (източник: Cadillac)

Tesla на Илон Мъск ще се изправи против сериозна конкуренция от страна на автомобилния колос General Motors. Брандът Cadillac показа електрически кросоувър, който директно ще конкурира Model S на пазарите по целия свят.

В края на предходната седмица GM заяви, че точно Cadillac ще концентрира напъните на компанията в електрическите коли. Cadillac EV се прицелва в сърцето на пазара за кросоувъри и ще отговори на потребностите на клиентите по целия свят, обявиха от компанията.

По думите на Стив Карлайл, президент на Cadillac, новият EV ще предложи разкош и нововъведения, като в това време ще сложи Cadillac на върха на подвижността.

Името на електрическия автомобил и спомагателните елементи ще бъдат разкрити преди стартирането му на пазара. Засега на уеб страницата на компанията са налични единствено концептуални фотоси на кросоувъра.

Новият Cadillac EV ще предложи разкош лукс и нововъведения (източник: Cadillac)

Cadillac е първият бранд, който ще употребява новата EV платформа на GM. Тя ще бъде гъвкава и ще разреши на компанията да реагира бързо на желанията на клиентите с релативно малко време за планиране и разработка.

Най-напредналите съставни елементи в платформата са задвижващите системи и акумулаторните кафези. Електрическите мотори могат да бъдат конфигурирани за предно, задно или задвижване на всички колела, а параметрите на батериите ще варират съгласно потребностите на автомобила и клиента.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР