Новият брой на списание “Атлетика“ вече е наличен за всички

...
Новият брой на списание “Атлетика“ вече е наличен за всички
Коментари Харесай

“Атлетика” 117 излезе от печат

Новият брой на списание “Атлетика “ към този момент е разполагаем за всички фенове на Царицата на спортовете. Ивет Лалова-Колио е за пети път Атлет на България в анкетата на списанието и справедливо още веднъж е на корицата.

Едно изцяло справедливо самопризнание след успехите на чаровната ни спринтьорка за националния тим на европейкото отборно състезание и балканския шампионат, както и достойното показване в интернационалните шампионати. Ивет взе участие сполучливо и на седмото си международното състезание в Доха, където доближи до финала на 200 м.
 Много от другите ни спортисти също завоюваха влиятелни класирания през годината, като стартираме от европейската купа на гюле в зала на Радослава Мавродиева, преминем към призовите места на Мирела Демирева в „ Диамантената лига “, международното злато на скок височина на Тихомир Иванов на Универсиадата, триумфите на младите ни гении Александра Начева (троен скок) и Валентин Андреев (чук), и приключим с националните върхове в бяганията на дълги дистанции на Милица Мирчева.

Класирането в анкетата отразява и напомня тези най-големи триумфи на българската атлетика през годината.

Исторически факт за българската атлетика бе и избирането на президента на БФЛА Добромир Карамаринов в съвета на Световната атлетика на конгреса на организацията в Доха в края на септември. За първи път в 107-годишната й история българин влиза в управлението й, което е голямо самопризнание за България. Историята на Световната атлетика (ИААФ) – една от най-мощните спортни организации също е една от тематиките в този брой.

Най-вълнуващото и значимо атлетическо съревнование в България за 2019-а година бе балканският шампионат в Правец, на който участваха 19 страни. Екипът на списанието напомня страхотната атмосфера, както и запаметяващите се резултати и отличните български изяви на това съревнование.

Друга съществена тематика е международното състезание в Доха, Катар. Това бе най-силното състезание в летописа на тези шампионати, които датират от 1983-а година. Резултатите на всички медалисти, забавни обстоятелства и биографии на топатлетите ще върнат почитателите на атлетиката в Катар, с цел да си напомнят вълненията на най-голямото спортно събитие в света за годината.

Краят на дейния атлетически сезон постоянно е придружен с доста награждавания и с изключение на спортист на България, бяха оповестени спортистите на света, Европа и Балканите. Новият брой на списание “Атлетика “ е отделил внимание на доста от тях като Мария Ласицкене, Елиуд Кипчоге, Ярослава Махучих и други герои от атлетическата 2019-а година.

Ретроспекция и разбор на българските маратони и последните национални шампионати за годината са също на страниците на този брой.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР