Новият британски премиер Борис Джонсън вчера понесе първото си изборно

...
Новият британски премиер Борис Джонсън вчера понесе първото си изборно
Коментари Харесай

Първо изборно поражение за Борис Джонсън

Новият английски министър председател Борис Джонсън през вчерашния ден понесе първото си изборно проваляне, откакто неговата консервативна партия загуби частичните парламентарни избори в изборния окръг Брекон и Радноршър в Уелс, оповестиха Франс прес и Ройтерс.

Според формалните резултати кандидатката на проевропейската партия Либерални демократи Джейн Додс е победила претендента на консервативната партия Крис Дейвис с 13 826 гласа против 12 401, съобщи Българска телеграфна агенция.

Така парламентарното болшинство на ръководещите консерватори беше сведено до единствено един глас, което усложнява тактиката на Джонсън за Брекзит, отбелязва Агенция Франс Прес.

До тези частични избори се стигна, откакто депутатът от консервативната партия Крис Дейвис беше упрекнат в обявление на погрешни данни за разноските си и беше отзован от Народното събрание с петиция на локални гласоподаватели, отбелязва Ройтерс.

" Първата ми работа като ваш депутат, когато дойде в Уестминстър, ще бъде да намеря Борис Джонсън където и да се крие и да му кажа гръмко и ясно: " Престанете да си играете с бъдещето на нашите общности и незабавно изключете разновидността за Брекзит без договорка ", съобщи Додс, представена от ДПА, след оповестяването на резултата от изборите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР