Новият британски премиер Борис Джонсън вчера понесе първото си изборно

...
Новият британски премиер Борис Джонсън вчера понесе първото си изборно
Коментари Харесай

Изборно поражение в Уелс сведе парламентарното мнозинство на торите до 1 глас

Новият английски министър председател Борис Джонсън през вчерашния ден понесе първото си изборно проваляне, откакто неговата Консервативна партия загуби частичните парламентарни избори в изборния окръг Брекон и Радноршър в Уелс, оповестиха " Франс прес " и " Ройтерс ", представени от Българска телеграфна агенция.

Според формалните резултати претендентът на проевропейската партия Либерални демократи Джейн Додс е победила претендента на Консервативната партия Крис Дейвис с 13 826 гласа против 12 401.

Така парламентарното болшинство на ръководещите консерватори беше сведено до единствено един глас, което усложнява тактиката на Джонсън за Брекзит, отбелязва Агенция Франс Прес. Правителството на Джонсън зависи от поддръжката на дребната северноирландска Демократична юнионистка партия за нежното си болшинство в Народното събрание, като единствено шепа разбунтували се консерватори са нужни, с цел да загуби основни гласувания.

До тези частични избори се стигна, откакто депутатът от консервативната партия Крис Дейвис беше упрекнат в обявление на погрешни данни за разноските си и беше отзован от Народното събрание с петиция на локални гласоподаватели, отбелязва " Ройтерс ".

" Първата ми работа като ваш депутат, когато дойде в Уестминстър, ще бъде да намеря Борис Джонсън където и да се крие и да му кажа гръмко и ясно: " Престанете да си играете с бъдещето на нашите общности и незабавно изключете разновидността за Брекзит без договорка ", съобщи Додс, представена от ДПА, след оповестяването на резултата от изборите.

Джонсън, който пое властта предходната седмица, сподели, че не възнамерява осъществяване на избори преди Брекзит, само че той може да бъде заставен, в случай че депутатите, опитат да спрат вероятно излизане от Европейски Съюз без договорка като смъкват държавното управление с избор на съмнение.

Резултатите от Брекон, където комбинираният избор за партиите, подкрепящи Брекзит превъзхождаше този за подкрепящите оставането в Европейски Съюз, евентуално ще ускори апелите за възможен съюз сред консерваторите и Партията на Брекзит на Найджъл Фараж на бъдещи избори. На изборите за Европейски парламент през май партията на Фараж завоюва най-вече гласове.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (633)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР