Новият британски премиер Борис Джонсън обяви планове за наемане на

...
Новият британски премиер Борис Джонсън обяви планове за наемане на
Коментари Харесай

Борис Джонсън планира да назначи допълнителни 20 хил. полицаи

Новият английски министър председател Борис Джонсън разгласи проекти за наемане на спомагателни 20 хиляди служители на реда през идните седмици в опит да успокои паниките на обществото от възходящата престъпност. Така той ще преобърне наклонността за съкращения в полицията, направени от предходните държавни управления, съобщи " Ройтерс ".

" Моята работа като министър председател е да направя нашите улици по-сигурни ", сподели Джонсън. " Хората желаят да виждат повече служители на реда в кварталите си, които да пазят обществото и да понижават престъпността ", добави той.

Според самостоятелния Институт за фискални изследвания спомагателните полицейски чиновници ще костват на страната 1.1 милиарда паунда на година.

Заради ограниченията за икономии, подхванати от последните две консервативни държавни управления, в полицията бяха осъществени бюджетни и щатни съкращения. Джонсън наследява задачата да се оправи с растежа на убийствата и нападенията с нож, които подкопаха репутацията на консерваторите, че са партия на закона и реда. През май Тереза Мей опроверга изказванията, че повече служители на реда биха довели до справяне с казуса с тези закононарушения.

Сега в Англия и Уелс има 122 хиляди служители на реда, което е със 143 хиляди по-малко спрямо 2010 година, когато Консервативната партия взе властта. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР