Новият британски посланик ще пристигне в София след месец и

...
Новият британски посланик ще пристигне в София след месец и
Коментари Харесай

Новият посланик на Великобритания у нас усилено учи бългаски

 Новият английски дипломат ще дойде в София след месец и засилено учи български. Това заяви самият Роб Диксън в туитър.

" Само месец, до момента в който дойде в България като идващия дипломат на Обединеното кралство. Натоварена заран тук, в Южен Лондон - не преставам върху моя български! ", написа английският посланик на родния ни език в обществената мрежа. Публикацията му е харесана от стотици и е съпроводена от фотография, на която се вижда баница, кафе и няколко учебника по български език. 

В туитър новият дипломат още през май отбелязва, че е почнал с ученето на български макар засилената си работа с сътрудниците си от английското външно министерство върху рецесията с ковид.

Диксън поема поста от Ема Хопкинс, която бе дипломат от май 2015 година и в този момент минава към друга дипломатическа работа.

Той ще оглави посолството у нас през август 2020 година

От 2012-а до 2016 година Роб Диксън е бил заместник-ръководител на английската дипломатическа задача в Тел Авив. От 2016 година до момента е началник на департамента за Западна Африка в английското външно министерство. Новият дипломат е бил и втори секретар по правата на индивида на задачата на Обединеното кралство в Организация на обединените нации в Женева. Работил е и в офиса на съветника по национална сигурност на Англия от 2010 до 2012 година. Има докторска степен по интернационалните връзки от уелския Aberystwyth University. Женен е и има наследник. В България е първото предопределение на Роб Диксън като дипломат.

Предшественичката му Ема Хопкинс предходната седмица беше изпратена с сетен обяд от американската посланичка Херо Мустафа.

Хопкинс се видя и с министрите на защитата и на външните работи Красимир Каракачанов и Екатерина Захариева, както и с вицепрезидента Илияна Йотова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР