Новият британски министър за Брекзита Доминик Рааб заяви, че очаква

...
Новият британски министър за Брекзита Доминик Рааб заяви, че очаква
Коментари Харесай

Новият британски министър за Брекзита иска по-интензивни преговори с ЕС

Новият б ритански министър за Брекзита Доминик Рааб съобщи, че чака с неспокойствие опцията за по-интензивни договаряния с Европейски Съюз с н аближаването на краен период през октомври , предадоха Франс прес и Ройтерс.

" Постигнахме огромен прогрес по съглашението за овакантяване , само че има към момента някои неуточнени неща, които би трябвало да изясним. Затова чакам с неспокойствие да водим по-интензивни договаряния и да създадем по този начин, че да сме в най-хубавата позиция за реализиране на най-хубавото съглашение ", съобщи Рааб преди среща в Брюксел с основния договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние.
 Главният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние БГНЕС

В началото на срещата М ишел Барние съобщи, че остава напълно малко време за реализиране на съглашение по изискванията на излизане на Англия от Европейски Съюз, съобщи ТАСС.

" Остава ни прекомерно малко време и би трябвало да се създадат две неща - да приключим съглашението по напускането и да подготвим политическа декларация за бъдещите ни връзки ", съобщи Барние.-->



Миналата седмица английският министър председател Тереза Мей о тново повтори, че се стреми да контракти с Брюксел допустимо " най-хубавото съглашение " с оглед излизането на кралството от Европейски Съюз, планувано за 29 март 2019 година.
 Доминик Рааб и Мишел Барние БГНЕС

Правителството в Лондон показа този месец Бяла книга, където излага на 98 страници проекта на Англия за бъдещите й връзки с Европейския съюз, откакто страната излезе от него, като показва и устрема си да поддържа тесни връзки с общността, с което разочарова настояващите за категоричен Брекзит. Лондон разполага с прекомерно малко време, с цел да отбрани своя проект - чака се договарящите да стигнат до съглашение до края на октомври , с цел да може европейските парламенти и английският да ратифицират документа преди Брекзит през март, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР