Новият български филм „Можеш ли да убиваш“ на именития режисьор

...
Новият български филм „Можеш ли да убиваш“ на именития режисьор
Коментари Харесай

Филмът на режисьора Иван Ничев „Можеш ли да убиваш“ тръгна от Търново

Новият български филм „Можеш ли да убиваш“ на именития режисьор Иван Ничев беше показан в петък вечерта във Велико Търново. Лентата бе завъртяна за първи път по време на формалното разкриване на първокласния киноцентър в постройката на читалище „Искра“ в центъра на остарялата столица. Прожекциите на продукцията започват на 1 март във всички огромни киносалони в страната.

„Филмът споделя за седем млади българи, които вземат решение да станат платени рейнджъри, с цел да се спасят от беднотията в дребен крайдунавски град. Подготовката им с тренировки, учения и военни „маневри“ разсънва доста смях, само че и размисъл за верските войни и ориста на Европа и света“, показа огромният български режисьор Иван Ничен.

Той изясни, че заглавието на кино лентата е метафора, кодът към която е имитация на един от седмината герои.

„Това са младежи, които желаят да отидат в страни, където се водят военни дейности, и по този начин да завоюват някой лев, тъй като са безработни. Единият от тях задава въпрос на собствен другар: „Абе, ние отиваме там, а ти можеш ли да убиеш човек?“. Безработицата и безпаричието докарват тези младежи до занятие, което е безусловно абсурдно“, описа сюжета Ничев.

Премиерата на кино лентата се е състояла неотдавна във Варшава.

„Дойдоха българи, работещи в Полша, съгласно които филмът е мощен и тъй като демонстрира българската реалност отвън София. Те бяха безапелационни, че София не е България. Това мнение споделям и аз самия“, разяснява още Ничев.

Режисьорът добави, че в продукцията вземат участие младите артисти Ясен Попов, Ивайло Драгиев, Николай Върбанов, Живко Джуранов, Иво Йончев, Александър Кънев, Атанас Найденов, Софи Маринкова и други.

При отварянето на новия културен център на „ Кинополис Ентъртеймънт “ в остарялата столица, младият и талантлив създател Андрей Хадживасилев пък показа своя незабравим детски филм „ Случаят Кюри “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР