Новият автобус за СККК Асеновец вече е закупен и ще

Новият автобус за СККК Асеновец вече е закупен и ще ...

18-годишен е новият автобус, закупен за СККК Асеновец.

Новият автобус за СККК "Асеновец" вече е закупен и ще започне да се ползва от отбора в най-скоро време. Сумата, която община Асеновград отдели за подмяната на транспортното средство, е точно в размер на първоначално определената - 40 000 лева. Тя ще бъде обезпечена от общинския бюджет. Припомняме, че купуването на нов автобус за нуждите на гребците в града бе наложително, тъй като старият бе доста амортизиран.
А всеки ден момичетата и момчетата от отбора по кану-каяк пътуват, за да провеждат тренировките си на Гребната база при язовир "40-те извора". Новото превозно средство е марка "МАН - 03" с дизелов двигател и е с 50 седящи места, произведен е през 2001 г.
С решение на Общински съвет-Асеновград по време на мартенското редовно заседание, бе предоставено право за безвъзмездно ползване върху автобуса от СККК "Асеновец". С новата придобивка транспортирането на гребците ще започне възможно най-скоро. Поддръжката и възникналите ремонти ще бъдат за сметка на стопаните, но собственик остава община Асеновград.

Източник: actualno.com