Новият австрийски министър на вътрешните работи Херберт Кикъл Новият австрийски

...
Новият австрийски министър на вътрешните работи Херберт Кикъл Новият австрийски
Коментари Харесай

Австрия предвижда мерки за засилване на охраната по границите си


Новият австрийски министър на вътрешните работи Херберт Кикъл

Новият австрийски министър на вътрешните работи Херберт Кикъл разгласи основаването на нова конструкция за защита на границите, с цел да не се разрешава повтаряне на мигрантския напор от 2015 година, съобщи Франс прес.

" В никакъв случай не би трябвало да се повтаря 2015 година. Затова дадох указания за основаването на формирование за защита на границите ", съобщи 49-годишният Кикъл в изявление за в. " Тиролер тагесцайтунг ".

Това формирование може да бъде мобилизирано за " подсигуряване на граничен пункт и осъществяване на инспекции на самоличността ", добави той.

Стотици хиляди хора минаха през Австрия на път за Германия и други западноевропейски страни по време на мигрантската рецесия през 2015 година. Тогава Австрия също записва рекорден брой молби за леговище.

Кикъл, представител на крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС), провокира преди дни дискусия с предлагането си претендентите за леговище да бъдат настанявани " съсредоточено " в специфични центрове. Използваната от него дума породи асоциации с нацистките концентрационни лагери.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР