Новият австрийски канцлер Себастиан Курц отпътува за Брюксел за първа

...
Новият австрийски канцлер Себастиан Курц отпътува за Брюксел за първа
Коментари Харесай

Новият австрийски канцлер пътува за Брюксел в икономична класа

Новият австрийски канцлер Себастиан Курц отпътува за Брюксел за първа задгранична аудиенция и за среща с европейските водачи със аероплан на австрийския авиопревозвач " Остриън еърлайнс ", в икономична класа, макар че към този момент оглавява австрийското държавно управление, заяви OFFNews.

" Новото федерално държавно управление ще води проевропейски курс. Моята първа задгранична аудиенция в качеството ми на канцлер е в Брюксел, където ще се срещна с водачите на Европейски Съюз Туск, Юнкер и Таяни ", написа Курц в акаунта си в Туитър и постна фотография, на която се вижда, че е в икономичната класа на самолета, обграден от сътрудници. 

Съгласно протокола канцлерът би трябвало да пътува със специфичен аероплан, само че Курц пътуваше в икономична класа още като министър на външните работи.

По време на визитата си в Брюксел Курц ще се срещне с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и с ръководителя на Европейския съвет Антонио Таяни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР