Новият Audi SQ7 TDI предоставя впечатляваща дизелова мощ. Неговият 4.0

...
Новият Audi SQ7 TDI предоставя впечатляваща дизелова мощ. Неговият 4.0
Коментари Харесай

Спортното Audi SQ7 със свежо лице и нови умни системи

Новият Audi SQ7 TDI дава впечатляваща дизелова мощност. Неговият 4.0 TDI V8 с Biturbo пълнене мотор генерира мощ от 320 кВт (435 кс) и дава в диапазона сред 1.250 и 3.250 оборота в минута внушителните 900 Нм оптимален въртящ миг. Благодарение на тези индикатори огромният SUV се форсира за 4.8 секунди от място до 100 км/ч и доближава до лимитирана по електронен път оптималната скорост от 250 км/ч.

48-волтовата бордна мрежа обуславя работата на електрически задвижважния компресор (EAV), който добавя работата на двата турбокомпресора постоянно, когато нуждата от мощ по отношение на натиска върху педала на газта е прекомерно огромна, а съществуването на сила, доставяна от отработилите газове към момента е прекомерно дребна. Именно при такива условия той се грижи за спомагателен пресен въздух за горивния развой. По този метод гигантският въртящ миг на практика е разполагаем когато и да е - в това число при ускорение от ниски обороти и при тръгване.


EAV е интегриран във всмукателния колектор. С помощта на стилен електромотор в границите на едвам 250 милисекунди компресорът развива до 70.000 оборота в минута. Посредством два инсталирани в изпускателната уредба актуатора се модулира впечатляващ осемцилиндров тон.

Бързо реагиращата осемстепенна трансмисия tiptronic и системата за непрекъснато задвижване на четирите колела quattro предават голямата мощност на мотора 4.0 TDI по допустимо най-ефективен метод към пътя. За високото равнище на динамичност се грижат серийното спортно пневматично окачване и прогресивното кормилно ръководство, чиято конфигурация става все по-директна с увеличение на ъгъла на завиване с кормилото. Големият SUV е станал и още по-чевръст с помощта на системата за ръководство на всички колела: при ниска скорост на придвижване задните колела завиват назад на предните под ъгъл до 5 градуса, което доста усъвършенства маневреността. На автомагистрала за реализиране на още по-добра непоклатимост те завиват дружно с предните колела. Предлаганият като алтернатива пакет за ходовата част advanced включва дейна система за понижаване на съмненията на каросерията. При шофиране в права посока тази система понижава хоризонталните съмнения на каросерията, а при състезателен жанр на шофиране редуцира страничното наклоняване на каросерията чрез функционалността за противопоставяне на съмненията.



Третият акцент от високотехнологичните системи в региона на ходовата част е спортният диференциал, който обезпечава още по-динамична управляемост. При бързо шофиране в завои той интензивно разпределя тягата сред колелата на задния мост. По този метод при ускорение или при подаване на газ при излизане от завой SQ7 TDI бива " натиснат " към пътя, като по този метод се отстрани склонността към недозавиване. В случай на прекомерно мощно презавиване пък спортният диференциал е в положение да стабилизира огромния SUV, като трансферира въртящ миг към вътрешното за завоя колело.



Audi SQ7 TDI се откроява с настоящия дизайн на Q-моделите, допълнен от S-специфични елементи. Моделът се отличава от общоприетите модели по двойните отвесни ламели в региона на предната решетка Singleframe, корпуси на страничните огледала в алуминиева оптика и четири присъщи хромирани ауспухови накрайника. Броните са получили триизмерно завършени детайли, а отбраната на дъното в региона на задната ризница има още по-солиден тип отпреди. Част от детайлите по каросерията са решени в матово сребристо, а пакетът " черна оптика " се предлага като алтернатива.


Серийно Audi оборудва SQ7 TDI с 20-цолови джанти, излети от лека сплав, с 5-лъчев турбинен дизайн и гуми с размер 285/45. С оглед на високата мощ на задвижването, спирачните дискове на предния мост са с диаметър 400 милиметра, а на задните колела – 370 милиметра. Черните спирачни апарати - като алтернатива предлагани също и в алено - на предния мост се открояват със S-емблема. По предпочитание на клиента се предлага и 20-цолова спирачна система с керамични дискове, които са изключително устойчиви на изхабяване. Отпред те са с диаметър 420 милиметра, а откъм гърба - 370 милиметра. При този тип спирачна система спирачните апарати са боядисани в цвят anthrazit сиво.
Интериорът на Audi SQ7 TDI ни посреща с композиция от кожа/Alcantara в тъмни тонове. Декоративните приложения са от непрозрачен изпъкнал алуминий, а като алтернатива се оферират в осъществяване Carbon и акцентират спортната визия на вътрешността на автомобила. По предпочитание на клиента предлаганият като алтернатива пакет контурно/амбиентно осветяване по гръмък метод акцентира елегантните линии на интериорния дизайн с опция за избор сред 30 цвята.


Серийното съоръжение включва спортни седалки и осветени прагове с алуминиеви вложки - начело със S-емблема. Педалите, опорите за краката и защитният борд на багажното поделение са в осъществяване от неръждаема стомана. По предпочитание на клиента се оферират S-спортни седалки plus с интегрирани подглавници, S-емблеми в региона на облегалките, пневматична регулируема лумбална опора и тапицерия от кожа Valcona с кръстосани шевове. Спектърът от цветове се простира от черно, през Rotor Grey, до извънредно предлагания за S-модела звук Arras Red. Централният подлакътник също е напаснат като цвят по отношение на въпросните тонове. S-спортните седалки plus могат да бъдат оборудвани също по този начин и с функционалност за климатизация и масаж.



За благоприятни условия за съгласуваност на върхово ниво се грижи MMI Navigation plus с Touch-управляваща идея. Тя придвижва на борда на автомобила LTE Advanced, WiFi-Hotspot, система за гласово ръководство посредством свободни изречения и богатото портфолио на Audi connect. Сред тях може да бъдат изброени даните за трафика online, навигацията с Гугъл Earth, технологията Hybridradio, както и основаната на облачна технология гласова услуга на Amazon - Alexa, която е интегрирана в MMI-управляващата система. Новост е и услугата за светофари. Тя автоматизирано свърза автомобила със сървъра за ръководство на светофарните уредби в дадени градове и осведоми лидера чрез арматурното табло или Head up-дисплея. Тази функционалност спомага за реализиране на по-ефективен жанр на шофиране и способства за усъвършенстването на трафика. Всички значими данни се прожектират на Audi virtual cockpit със S-специфичен аспект. Наличен е и специфичен спомагателен Performance-изглед, при който централното място се заема от изобразен по характерен състезателен метод оборотомер.
Множество варианти за повече комфорт, като да вземем за пример автоматизираната четиризонална климатична апаратура, сервофункцията за тихо затваряне на вратите, озвучителната уредба Bang & Olufsen Advanced Sound System с 3D-звук и пакетът Air Quality Paket с ароматизатор и йонизатор допълват богатото серийно съоръжение. Като опция на серийните Matrix LED-фарове с динамични мигачи Audi предлага HD Matrix LED-фарове с лазерна светлинна технология. Адаптивният помощник за шофиране, който подкрепя работата на лидера при надлъжно и напречно водене на автомобила, по избор също може да бъде допълнен от голям брой асистентни системи.

Audi SQ7 TDI може да бъде поръчван от края на месец юли - цените на пазара в Германия стартират от 94.900 евро.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР