Новият Audi Q3 е многофункционален семеен SUV модел с изключителни

...
Новият Audi Q3 е многофункционален семеен SUV модел с изключителни
Коментари Харесай

Един успешен модел с нови възможности и удобства: второ поколение Audi Q3

Новият Audi Q3 е многофункционален фамилен SUV модел с изключителни благоприятни условия и улеснения. Във второто си потомство той се показва освен по-самоуверен като осанка, само че и по-просторен и еластичен като вътрешно пространство.

Подобно на топмоделите в гамата на Audi, новият Q3 предлага напълно цифрова идея на показанията и ръководството на функционалностите в автомобила, съвременни инфотейнмънт решения и реформаторски електронни системи за асистенция на лидера. Те се грижат за реализиране на спомагателен комфорт, също както и усъвършенстваната ходова част на новия модел. Новият Audi Q3 ще бъде разполагаем при европейските търговци на марката през месец ноември 2018 година.

Мощен и внушителен - външният дизайн

Новият Audi Q3 се отличава със доста по-динамично лъчение от своя предходник. Принос в тази тенденция имат както присъщата Singleframe решетка в октагонален дизайн и отвесно ситуирани ламели, по този начин и огромните отвори за въздух. Това са главните отличителни детайли в мъжественото лъчение на предната част на каросерията на новия модел, където играта на светлини и сенки прибавя още по-изразителен темперамент. Тесните предни светлини на собствен ред се уголемяват клиновидно обратно. При тях Audi предлага три типа светлинни технологии, измежду които и върхово осъществяване с матрична LED система, при която светлинният поток на адаптивните дълги светлини се разпределя интелигентно на пътното платно според от съответната обстановка, осигурявайки оптимална видимост във всички условия без заплаха от заслепяване на другите участници в придвижването. Страничният контур отразява салдото във външния дизайн на модела със симетричната светлинна графика на предните и задните светлини. Връзката сред тях се реализира с подчертаната линия в региона на "раменете " на каросерията, а мощно изразените форми над арките на калниците допълват цялостната атлетична външност на новия Q3. Контурите им цитират quattro-гените на Audi и основават усещане за още повече ширина на новия SUV модел, до момента в който друго оцветените панели на арките акцентират оffroad-излъчването му.

Динамично и насочено към лидера - вътрешното оформление

Стегнати линии и триизмерно завършени детайли - оформлението на интериора продължава хармонично философията на външния дизайн на новия Q3 и показва осезаема връзка с моделите на марката във висшия клас. Архитектурата на арматурното табло е в съвършен унисон с новата идея за ръководство на функционалностите. Централен детайл при нея е сензорният MMI touch екран, заобиколен от наподобяващ стъклена повърхнина ослепително черен панел. Заедно с разположения под него модул за ръководство на климатичната апаратура, дисплеят е извърнат комфортно към лидера. Всички показания, бутони и превключватели на арматурното табло са ергономично ситуирани.

Изобилие и еластичност - вътрешното пространство

В съпоставяне със своя предходник, новият Audi Q3 бележи растеж в съвсем всички измерения. Общата му дължина е 4 485 милиметра, широчината му е 1 856 милиметра, а височината на каросерията възлиза на 1 585 милиметра. Увеличеното със 77 милиметра междуосно разстояние на новия модел подсигурява обилие от пространство в купето, което наред с това е и извънредно гъвкаво - задният ред седалки дава опция за надлъжно изместване в диапазон от 150 милиметра. В взаимозависимост от позицията на задния ред и наклона на облегалките, размерът на багажното пространство може да варира сред 530 и 1 525 литра. Допълнително се предлага електрическо отваряне и затваряне на багажника, като е планувана опция и за сензорно отваряне с леко придвижване на крайници под задната ризница.

Интелигентна съгласуваност - инфотейнмънт и Audi connect

Върховата инфотейнмънт система в новия Audi Q3 разполага с нужните софтуерни благоприятни условия, с цел да предложи познатите от моделите в по-високите пазарни сегменти функционалности. Модулът за мобилен транспорт на данни при нея поддържа стандарта LTE Advanced и предлага WLAN точка за достъп до интернет за мобилните устройства на пътуващите на борда на новия модел. Навигационната система разпознава желанията на лидера на основата на изминатите към този момент направления и по този метод може да му предложи най-подходщите прави до мечтаната последна цел. Информацията в действително време за пътнотранспортната конюнктура по маршрута с онлайн-актуализация, опцията за търсене на обекти от необикновен интерес (POI- Point of Interests), както и посочването на бензиностанциите и паркингите непосредствено върху навигационната карта уголемяват по съвършен метод гамата от благоприятни условия, предлагани от Audi connect и по този начин улесняват оптимално удобството при водене по маршрута. Прогнозата за наличностите на свободни паркоместа наоколо, както и информацията за рискови обстановки и настоящи ограничавания на скоростта по маршрута при новия Audi Q3 се изготвя на основата на "мрежовата просветеност ", обобщаваща голямо количество данни от всички коли на Аudi по пътищата.

Още по-впечатляваща съгласуваност на Audi Q3 обезпечава приложението myAudi App, което подсигурява безпроблемна и непрекъсната връзка на персоналния смарт телефон с автомобила. С негова помощ притежателят може да вземем за пример да трансферира навигационни направления и данни от календара от смарт телефона към системата MMI или да открие с лекост мястото, където е паркиран Q3.

Комфорт и сигурност - електронни системи за асистенция на лидера

Особен акцент измежду електронните системи за асистенция на лидера е адаптивният помощник за шофиране, който сплотява в едно функционалностите на адаптивния cruise control, асистента за ръководство в условия на претрупан трафик и тапи и асистента за поддържане на лентата за придвижване. По този метод системата облекчава лидера в контрола на силовия тракт, спирачната система и кормилната уредба на автомобила и обезпечава доста преимущество във връзка с комфорта изключително при пътешестване на дълги дистанции. Новият Audi Q3 се грижи за облекчаването на индивида зад кормилото при маневри за паркиране посредством четирите външни видеокамери. Те демонстрират в детайли изображение на зоната в непосредствена непосредственост до SUV модула върху огромния екран на инфотейнмънт системата на арматурното табло. На него лидерът може да следи и работата на асистента за паркиране, който поема изцяло независимо маневрите за влизане и излизане от паркоместата. Единственото, което лидерът би трябвало да направи, е да работи с газта и спирачката и да превключва предавките. При излизане на заден ход от тясно място за паркиране, пресечка или гараж с неприятна видимост от мястото на лидера, автоматизирано се включва асистентът за предизвестие за напречно приближаващи транспортни средства. Радарните датчици, които наблюдават ситуацията в задната част на автомобила, подават данни и към включената в серийното съоръжение на новия модел система за предизвестие при промяна на лентата за придвижване. Ако в "мъртвата зона " от полезрението на лидера бъде записано съществуване на транспортно средство или бързо идващ се откъм гърба автомобил, системата подава сигнал към предупредителните LED светлини в съответното външно огледало.

Динамика на пътя и отвън него - задвижване и ходова част

Към момента на пазарната премиера Audi ще предложи четири типа мотори за новия Q3 - три бензинови и един дизелов в комбиниране с предно или quattro задвижване. Диапазонът на оптималната мощ при тях се простира от 110 кВт (150 кс) до 169 кВт (230 кс). Всички мотори са четирицилиндрови със система за непосредствено впръскване на горивото и наложително пълнене с турбокомпресор. За силовото предаване се грижат шестстепенна механична предавателна кутия и бързодействаща седемстепенна автоматизирана трансмисия S tronic. Встрани от асфалтираните пътища, перманентното задвижване на четирите колела подсигурява извънредно наслаждение зад кормилото с помощта на оптималното сцепление с настилката и уверената непоклатимост без значение от пътните условия. Само с натискане на един бутон, в допълнение предлаганата система за втурване по стръмен надолнище поддържа атоматично авансово определената безвредна скорост на придвижване. В взаимозависимост от обстановката, положението на настилката или персоналните желания и условия на лидера, работните характерности на задвижването на новия Audi Q3 могат да се настроят самостоятелно посредством системата Audi drive select в шест разнообразни профила - от очебийно удобен, през извънредно пестелив до впечатляващо динамичен.

Като опция се предлага и спортна система на окачването (серийно при външния пакет съоръжение S line) с по-стегната конфигурация на амортисьорите и кормилна уредба с прогресивно деяние - при него предаването става все по-директно с увеличение на ъгъла на завиване, с което способства в допълнение за динамичното чувство от ръководството на новия Audi Q3.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР