Новият асфалт на бул. Константин Величков вече е с дупки

...
Новият асфалт на бул. Константин Величков вече е с дупки
Коментари Харесай

Новият асфалт на бул. Константин Величков вече е с дупки

Новият асфалт на бул. " Константин Величков " към този момент е с дупки и пукнатини. За следващия фалшив ремонт в столицата сигнализираха от Гражданската организация " Спаси София ".

Активистите разпространиха фотоси, които демонстрират разпадащата се асфалтова настилка по споделеното трасе на булеварда, който беше пуснат в употреба единствено преди месец. Те показват, че към този момент са се появили голям брой напуквания, пропадания и дупки, а шахтите са разрушени.

От организацията напомнят, че трасето трябваше да бъде отворено на 15 септември , след което срокът се измести за декември. След ремонта, траял няколко месеца, обаче трасето се нуждае от наново затваряне и преасфалтиране, показват те.

 До 15 септември приключва ремонтът на
До 15 септември приключва ремонтът на " Константин Величков "

От Столична община чакат извънредно усложнен трафик в София

От " Спаси София " напомнят и че през октомври тогавашният зам.-кмет по превоза Евгени Крусев в профил компания " Амфисия " поради некачествено строителство. Проектът беше предоставен на общинското сдружение " Софинвест ", а на обекта се появиха техника и служащи на " Щрабаг ", които преасфалтираха целия сектор, показват те.

" Какви материали и строителни технологии са употребили двете компании, че настилката да се разпадне толкоз бързо? " , пита Гергин Борисов от организацията и добавя, че деятелите неколкократно са внасяли публични оферти до Столичната община по какъв начин булевардът да бъде планиран и ремонтиран, тъй че да основава минимални усложнения и да се подсигурява сигурността на всички участници в придвижването.

 Симеон Славчев пита Фандъкова за ремонта на бул.
Симеон Славчев пита Фандъкова за ремонта на бул. " К. Величков "

Ремонти в София се вършат и без социална поръчка

От " Спаси София " упорстват кметът на София Йорданка Фандъкова да даде ясни отговори за това чия е отговорността за некачествения ремонт и с какъв брой са санкционирани двете компании.

Според тях сходен " безконечен " ремонт демонстрира цялостното безгрижие на столичната администрация. Те показват, че осеяното с дупки трасе може да бъде рисково за пътуващите в градския превоз и изисква неотложно взимане на ограничения.

 И ремонтираната ул.
И ремонтираната ул. " Граф Игнатиев " ли ще се доремонтира?

Ремонтът не е приключил

От " Спаси София " се обръщат към зам.-кмета по превоза Дончо Барбалов с апел през пролетта да бъдат обезпечени нужните средства за повсеместен и първокласен ремонт на споделеното трамвайно трасе. Той би трябвало да включва замяна на старите релси и слагане на виброизолация, с цел да се избегне повторното отваряне на дупките, считат от организацията.

 Фандъкова санкции със 100 хиляди лева строителя на
Фандъкова санкции със 100 хиляди лева строителя на " Граф Игнатиев "

По думите ѝ идната стъпка е преустановяване на контракта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР