Новият ансамбъл на България по художествена гимнастика показа за първи

...
Новият ансамбъл на България по художествена гимнастика показа за първи
Коментари Харесай

Весела Димитрова остана доволна от първото изиграване на новия ансамбъл пред публика

Новият отбор на България по художествена гимнастика сподели за първи път пред аудитория композициите си за сегашния сезон. Петя Борисова, София Иванова, Вая Драганова, Елена Георгиева, Женина Стефанова и Биляна Везирска показаха съчетанията с пет обръча и три ленти/две топки.

Старши треньорът на отбора Весела Димитрова, която изведе предходния отбор до олимпийската купа в Токио 2020, беше удовлетворена от първото изиграване пред аудитория.

" Днес в полза на истината ми харесаха, тъй като на подготовка сме още в много ранен стадий на подготовката. Видях в тях една готовност и предпочитание да се показват в действителност на равнище. Днес имаше доста неспокойствие и терзание в тях, за първи път пред аудитория. Някои от девойките години наред не са играли на съревнование, тъй че в действителност ми харесаха, че се пребориха до края на това, което могат да покажат ", сподели Димитрова след днешното намерено контролно в " Арена Армеец ".

Композицията на пет обръча е сложена на част от музиката от бенефиса " Сън " на олимпийските шампионки от Токио 2020, а на три ленти и две топки е нов аранжимент на Евгени Димитров на националната ария " Лале ли си, зюмбюл ли си ".

" Аз както знаете постоянно желая да са доста разнообразни в двете съчетания. Музиката на обръчи подготвя към един мащаб, каквито са условията за новия устав. Отзад костюмите са доста забавни, нещо като извънземни хора би би трябвало да бъдат, а за лентите е разумно да направя комбиниране на българка музика, откакто Световното състезание през септември е в София. Аз одобрявам доста тази ария и мисля, че е доста красива и ще се хареса на всички хора в България и по света. Чула съм много положителни мнения по отношение на музиката... Имаме още доста работа и по двете съчетания, наблегнали сме на артистичността и сложността както постоянно, девойките наподобяват съвършено, в доста добра физическа форма са, просто им би трябвало в действителност време да си отработят съчетанията и детайлите ", добави Димитрова.

Тя призна, че най-трудно е девойките да станат същински тим.

" Работим най-много да се сработят като тим. Те са в действителност доста ярки индивидуалисти, всяка от тях е с извънреден темперамент и много мъчно може би ще се сработят. Но работим в тази посока и съм оптимист за бъдещето и на новия ни отбор. Полагаме изключителни старания целия треньорски щаб в това, колкото е допустимо девойките да се сработят и да заиграят, само че в действителност, повярвайте ми, това е доста сложен развой и изисква време, тъй че Дай Боже да са здрави всичко ще бъде наред, сигурна съм ", сподели още треньорката.

Тя отбрани решението си да включи в отбора София Иванова.

" Решението за София беше мое предложение. София изяви голямо предпочитание да играе в ансамбъла. тя сподели, че е упражнявала гимнастика единствено и единствено, с цел да играе в отбор, тъй че Илиана Раева и аз уважихме нейното предпочитание. Колкото повече предпочитание имаш да се включиш в ансамбъла това е отлично ", съобщи Димитрова.

Тя разкри, че в двете съчетания и музиката за петте обръча има отпратка от остарелия към новия отбор.

" Наша е концепцията да употребяваме музика от спектакъла " Сън ". Това е дребна отпратка, както и началните пози на двете съчетания, към първото стъпване на килима на олимпийския тим и началото на този, тъй че Дай Боже и тези девойки да доближат до върха на спорта ", разяснява Весела Димитрова.

Първото съревнование на ансамбъла за този сезон е Гран При на Марбея този уикенд.
 Четири финала за българските грации в Палео Фалиро
Четири финала за българските грации в Палео Фалиро

Добро показване на Татяна Воложанина и Ева Брезалиева
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР